CHP'li Gürer pazar esnafını ziyaret etti: 7’den 70’e geçinemiyoruz

CHP'li Gürer pazar esnafını ziyaret etti: 7’den 70’e geçinemiyoruz

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Ulukışla ilçelerinde pazar esnafını ziyaret etti. Gürer, pazardaki vatandaşların sorunlarını da dinledi. CHP'li Gürer, vatandaşın alım güçünün azalması nedeniyle '7’den 70’e geçinemiyoruz' mesajını verdi.

CHP Niğde Milletvekili Altunhisar ve Ulukışla ilçelerinde vatandaşları ve pazar esnafını ziyaret etti.

Altunhisar pazarında bir vatandaşın boş poşetini göstererek "Millet aç, pazar pahalı, bir şey alıp yiyemiyoruz. Bak, çanta boş gidiyorum" dediğini aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı pazarda tezgah açan bir başka emekli vatandaşın da sorunlarına dikkat çekti.

yeni-proje-1.jpg

Esnafın da maliyetlerin artması ve ürün fiyatlarının yükselmesinden dolayı zorlandığını belirten Gürer, "Pazarda esnaf, artan maliyetler karşısında zorlanmakta ve bu durum, ürün fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Bu artış, hem esnafı hem de tüketiciyi olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu.

Gürer'in ziyaret ettiği karpuz satan bir esnaf, "Nakliye arttı, mazot arttı, yeme-içme arttı. Her şey pahalı. Alan ürküyor. Böyle giderse bu işi bırakacağız" diyerek dert yanarken, diğer bir esnaf ise "Karpuz 10 lira diyoruz, yine ‘Abo!’ diyorlar. Kavuna 20 diyoruz, yine ‘Abo!’ diyor. 16-17 liraya kavun alıyorum, 1-2 lira karla satıyorum" şeklinde ekonomik sıkıntılarını dile getirdi.

Gürer, pazarda tezgah açan işsiz gençlerle de görüştü. Gençler, mazot fiyatlarındaki artışın ve taşıma maliyetlerinin kendilerini nasıl etkilediğini anlattılar. Gürer, "Bu durum, hem ekonomik sorunların derinleştiğini hem de toplumun farklı kesimlerinin benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu gözler önüne sermektedir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN