Çalışan EYT'liler kapının önüne koyulacak! O yasa kalktı: On binlerce EYT'li işsiz kalacak

Çalışan EYT'liler kapının önüne koyulacak! O yasa kalktı: On binlerce EYT'li işsiz kalacak

EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaşa emeklilik kapısı açıldı. Ancak emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden vatandaşların paçaları tutuştu. Çalışan EYT'liler bir bir kapı önüne koyulacak. O yasa artık kalkıyor. İşte tüm detaylar…

Uzun süredir tartışma konusu olan EYT düzenlemesinin gelmesi ile birlikte birçok kişiye emekliliğin yolu açıldı. Emekli olmasına rağmen aynı iş yerinde çalışmaya devam eden birçok kişi bulunuyor. Düzenleme doğrultusunda çalışma hayatına devam eden emeklilere destek sağlanıyordu. Artık düzen değişiyor. Uzman isim herkesi tedirgin eden bir açıklama yaptı. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden EYT'liler için sağlanan o yasa artık kalkıyor.

EYT yasasıyla emekli olup aynı iş yerinde çalışmaya devam edenler için kritik bir gelişme yaşandı. Ekonomist Turhan Bozkurt'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, EYT'li çalışanların SGK primlerine sağlanan yüzde 5'lik hazine desteği kaldırıldı.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

İşverenler için maliyet artışı: EYT'li çalışanların SGK primlerini artık tamamen işverenler ödeyecek. Bu durum, işverenler için ciddi bir maliyet artışı anlamına geliyor.

İşten çıkarmalar artabilir: Artan maliyetler nedeniyle işverenler, EYT'li çalışanları işten çıkarma yoluna gidebilir.

EYT'liler için işsizlik riski: EYT'li çalışanlar, işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

hesaplama.jpg

UZMAN GÖRÜŞÜ:

Ekonomist Turhan Bozkurt, bu gelişmenin EYT'li çalışanların büyük bir kısmının işini kaybetmesine yol açabileceği uyarısında bulundu. Bozkurt, "EYT'li çalışanların ekseriyeti muhtemelen işini kaybedecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN