BYD'den sonra Chery de Türkiye'ye fabrika kuruyor! Karadeniz’deki o büyükşehire dev fabrika

BYD'den sonra Chery de Türkiye'ye fabrika kuruyor! Karadeniz’deki o büyükşehire dev fabrika

BYD'nin yatırım kararının ardından bir müjdeli haber daha! Bir Çinli otomotiv devi daha Türkiye'ye yöneliyor. BYD'den sonra Chery de Türkiye'ye fabrika kuruyor! O ilimize müjde! Karadeniz’deki o büyükşehire dev fabrika...

NESİBE GÖVEN ATALAY

BYD'nin Manisa'ya 1 milyar dolarlık yatırım yaparak yıllık 150 bin araç kapasiteli fabrika kurma kararının ardından, Çinli otomotiv devi Chery de Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor. Otomotiv uzmanı Halit Bolkan, sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı açıklama ile bu gelişmeyi duyurdu.

CHERY'DEN SAMSUN KARARI

Bolkan, paylaşımında şunları söyledi: "Kulağıma geldiği kadarıyla Chery de Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlanıyor! Fabrika arazisi için Samsun’da karar kılındığı, resmi açıklamanın yakında yapılacağı kulağıma gelenler arasında!"

News – Chery Kimberley

Chery'nin Türkiye'deki üretim kapasitesi ve üretmeyi planladığı modeller hakkında henüz detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Samsun'da kurulması planlanan fabrikanın, bölgeye önemli bir ekonomik katkı sağlaması beklenirken, otomotiv sektöründe de büyük bir hareketlilik yaratacağı öngörülüyor.

Resmi açıklamanın yakında yapılması beklenirken, Chery'nin Türkiye'deki yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN