Bu süper lüks arabanın fiyatı sadece 800 bin TL! Türkiye'ye özel üretildi: Piyasayı kasıp kavuracak

Bu süper lüks arabanın fiyatı sadece 800 bin TL! Türkiye'ye özel üretildi: Piyasayı kasıp kavuracak

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği o modelin fiyatı belli oldu! Çinli otomotiv devi tarafından Türkiye'ye özel üretildi. Bu süper lüks arabanın fiyatı sadece 800 bin TL! Piyasayı kasıp kavuracak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle otomobil hayalleri suya düşerken güzel haber geldi. Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye pazarında ÖTV indirimli modeller sunması otomobil fiyatlarında beklenen düşüşün habercisi olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, BYD'nin uygun fiyatlı elektrikli araçlarıyla pazarda rekabeti artıracağını öngörüyor.

Türkiye’de otomobil fiyatları son dönemde hızla artarken, Çinli otomobil üreticisi BYD’nin Türkiye pazarına giriş yapması, bu fiyatlarda önemli bir düşüş yaşanabileceğine dair umutları artırıyor. BYD’nin şarj edilebilir hibrit aracı Seal U DM-i, ÖTV indiriminden yararlanarak Türkiye’ye gelecek ilk model olarak dikkat çekiyor. Bu modelin piyasaya sürülmesiyle birlikte, otomobil fiyatlarında rekabetin artması bekleniyor.

resim-2024-09-02-093032255.png

ÖTV İNDİRİMİ VE REKABETİN ETKİSİ

BYD Seal U DM-i, %30’luk ÖTV dilimine girecek şekilde tasarlandığı için, fiyatının uygun olması bekleniyor. Piyasa uzmanları, BYD’nin Türkiye’deki bu hamlesiyle yerli ve yabancı otomobil markaları arasında rekabetin kızışacağını ve bunun da genel olarak otomobil fiyatlarını aşağı çekebileceğini öngörüyor. Özellikle elektrikli ve hibrit araçlar segmentinde yaşanacak bu rekabetin, tüketicilere daha uygun fiyatlarla kaliteli araçlara sahip olma fırsatı sunacağı belirtiliyor.

BYD’NİN DİĞER MODELLERİ DE GELİYOR

resim-2024-09-02-093039534.png

BYD’nin sadece Seal U DM-i modeliyle sınırlı kalmayacağı, Dolphin ve Seagull gibi diğer modellerini de Türkiye pazarına sunacağı biliniyor. Bu modellerin de ÖTV teşviki ve gümrüksüz giriş izni sayesinde 800 bin lira ile 1 milyon TL bandında fiyatlarla satışa çıkması bekleniyor.

FİYATLAR DÜŞER Mİ?

BYD’nin bu hamlesi, Türkiye’de otomobil fiyatlarının daha erişilebilir seviyelere inmesi konusunda umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özellikle son dönemde artan fiyatlar nedeniyle zor durumda kalan tüketiciler için, BYD’nin uygun fiyatlı araçları bir alternatif olarak öne çıkıyor. Otomotiv sektöründe rekabetin artmasıyla birlikte, diğer markaların da fiyatlarını düşürmek zorunda kalabileceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN