Bu ilde kiralar 7 Bin lira! Ev kiraları en düşük iller belli oldu: Buralarda yaşamak çok ucuz

Bu ilde kiralar 7 Bin lira! Ev kiraları en düşük iller belli oldu: Buralarda yaşamak çok ucuz

Ev kiralarının fahiş oranda artış gösterdiği bu dönemde bu illerde kiralar sadece 7 Bin lira. Endeksa tarafından açıklanan veriler kapsamında Türkiye’deki ev kiraları en düşük iller belli oldu. İşte, o illerimiz…

Yükselen konut fiyatları ve kira bedelleri karşısında, bazı şehirler hala 10 bin TL’nin altında kira bedelleri sunuyor. Gayrimenkul platformu Endeksa tarafından sağlanan son verilere göre, Türkiye genelinde ortalama kira bedelleri artış gösterirken, bazı şehirler uygun fiyatlı konut seçenekleri sunmaya devam ediyor.

TÜRKİYE GENELİNDE ORTALAMA KİRA BEDELİ VE ARTIŞLAR

Endeksa verilerine göre:

  • Türkiye genelinde ortalama aylık konut kira bedeli 18 bin 640 TL olarak ölçüldü.
  • 110 metrekarelik standart bir konutun metrekare kira bedeli ise 169 TL oldu.
  • Son 1 yıllık süreçte kiralarda ortalama yüzde 47 ve 2 yıllık süreçte ise yüzde 238 artış gerçekleşti.

ev-kiralarinin-en-dusuk-oldugu-iller-1.jpg

Bu veriler ışığında, ortalama konut kira rakamının 17 bin TL olan asgari ücretin üzerinde seyretmesi, kiracıların uygun fiyatlı konut arayışını artırıyor.

10 BİN TL’NİN ALTINDA KİRA BEDELİ SUNAN İLLER

Türkiye’de kiraların 10 bin TL ve altında olduğu şehirler, özellikle düşük bütçeli kiracılar için cazip fırsatlar sunuyor. Endeksa verilerine göre, bu şehirler ve ortalama kira bedelleri şu şekilde:

  1. Muş: 7 bin 670 TL
  2. Kilis: 8 bin 397 TL
  3. Kütahya: 9 bin 325 TL
  4. Burdur: 9 bin 468 TL
  5. Hakkari: 9 bin 516 TL
  6. Kars: 9 bin 606 TL
  7. Bingöl: 9 bin 806 TL
  8. Bitlis: 9 bin 813 TL
  9. Isparta: 9 bin 995 TL
  10. Yozgat: 10 bin 454 TL

ev-kiralarinin-en-dusuk-oldugu-iller-2.jpg

İKİNCİ GRUPTA YER ALAN DİĞER UYGUN FİYATLI İLLER

Yaşamak için ucuz şehir arayışlarının hızlandığı bu dönemde, Muş, Kilis, ve Kütahya gibi şehirler düşük kira bedelleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, Nevşehir, Denizli, Karaman, Kastamonu, Bayburt, Batman, Aksaray ve Mardin gibi şehirler de kira bedellerinin 10 bin-12 bin TL arasında seyrettiği ikinci grup uygun iller olarak öne çıkıyor.

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KİRA BEDELLERİ

Öte yandan, Türkiye'de en yüksek kira bedelleri de dikkat çekiyor. Muğla, aylık ortalama 25 bin 500 TL ile Türkiye'nin en yüksek ev kirası listesinde ilk sırada yer aldı. İstanbul'da ortalama kiralar 23 bin 373 TL, İzmir'de 21 bin 902 TL ve Ankara'da ise 20 bin 965 TL olarak ölçüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN