Bu fragmandı, film pazartesi başlıyor! İslam Memiş altında gelecek sürprizi açıkladı

Bu fragmandı, film pazartesi başlıyor! İslam Memiş altında gelecek sürprizi açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren kritik uyarı geldi. Piyasadaki dalgalanmalar konusunda uyaran Memiş, “Bu fragmandı, film pazartesi başlıyor” mesajı verdi…

Yıllardır yatırımcının güvenli limanı olan altını ilgi devam ediyor. Altın piyasasındaki dalgalanmalar yatırımcının kafasını karıştırırken, işin uzmanı İslam Memiş’ten altınla ilgili dikkat çekici tahminler geldi.

Kısa vadede altında toparlanma beklediğini söyleyen Memiş, önümüzdeki haftalarda yeni bir düşüş baskısı göreceğimizi de açıkladı. Söz konusu dalgalanmalar karşısında yatırımcının dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Memiş, ani alım-satımlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

islam-memis-altin-1.jpg

O KARAR ALTIN YATIRIMLARINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesi ile 0.25 gram ve 0.50 gram altınların üretimi durduruldu. İslam Memiş, bu kararın küçük gramajlı altınların piyasada azalmasına yol açacağını ve bundan dolayı altın yatırımlarına olumsuz etki edeceğini söyledi.

islam-memis-altin-2.jpg

YATIRIMDA HANGİ ALTINA YÖNELMELİ?

Bankalar üzerinden altın yatırımının artmasında fiziki altını saklama koşullarının zorlu olması etkili olurken, Memiş, bankaların alım-satım makas aralıklarının yatırımcıyı zarar ettirebileceğini aktardı. Bankadan altın almanın güvenli olduğunu söyleyen İslam Memiş, makas aralıklarının ise dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

islam-memis-altin-3.jpg

YATIRIMCILAR BUNLARA DİKKAT!

İslam Memiş, altın yatırımcısının dikkat etmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:

  • Fiziki Altın ve Saklama: Güvenlik sebebiyle fiziki altın yerine banka kasalarında saklamanın önerildiğini ifade etti. Ancak bu durumda dahi bankalardan altın alımında makas aralığının önemli olduğunu vurguladı.
  • Altın Türü: Yatırımcıların tercihlerine bağlı olarak 22 ayar çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altınları gibi farklı altın türleri arasından seçim yapabileceklerini belirtti. Ayrıca 24 ayar gram altınların da yatırım için uygun olduğunu ifade etti.
  • Piyasadaki Dalgalanmalar: Altın fiyatlarının zaman zaman dalgalanabileceğini ve bu duruma karşı sabırlı olunması gerektiğini, yatırımın uzun vadeli düşünülmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN