Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı

Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı

Küresel piyasalardaki sert düşüş yatırımcıları korkuttu! Ünlü ekonomistten daha da endişelendirecek yorum geldi. Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Borsada son durum ne? Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı...

Pazartesi günü küresel piyasalarda yaşanan ani ve sert düşüş, yatırımcılar arasında büyük bir endişeye neden oldu. Borsa endekslerinde yüzde 6'ya varan, Bitcoin gibi kripto para birimlerinde ise yüzde 20'yi bulan değer kayıpları dikkat çekti. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, bu rekor düşüşün sebeplerine ve olası sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

PİYASALAR NEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ?

resim-2024-08-10-125833398.png

Küresel piyasalardaki bu sert satış baskısının arkasında, ABD'deki artan resesyon endişeleri ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanması yer alıyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimi sinyallerinin gelmemesi de piyasalardaki bu tarihi düşüşü tetikleyen faktörler arasında gösteriliyor. Özellikle Japonya'daki borsa endekslerinde yüzde 13, Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksinde ise yüzde 6.72 oranında sert satışlar yaşandı. BİST 100 endeksi, 9 bin seviyelerine kadar gerileyerek yatırımcıları tedirgin etti.

BORSADA DALGALI SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Hafta ortasında 10 bin 107 seviyesine kadar yükselen BİST 100 endeksi, haftanın sonunda tekrar satış baskısına yenik düşerek 9.907 puandan kapandı. Yatırımcılar, endeksin toparlanıp toparlanamayacağını merak ederken, Atilla Yeşilada’dan kritik uyarılar geldi.

YEŞİLADA’DAN ÇALKANTI UYARISI

Ekonomist Atilla Yeşilada, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, borsadaki çalkantılı sürecin devam edeceğini öngördü. “Borsa şu anda büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Önümüzdeki günlerde bu çalkantının devam edeceğini düşünüyorum. Borsa tarafında 14 bin ile 15 bin puan tahminlerimi geri çekiyorum. Wall Street kendini toparlayıp boğa koşusuna girmediği sürece, borsada ciddi bir yükseliş görmek zor olacak” diyen Yeşilada, yatırımcılara temkinli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN