BOTAŞ açıkladı: Doğalgaza Eylül'de zam yapılacak mı?

BOTAŞ açıkladı: Doğalgaza Eylül'de zam yapılacak mı?

Ağustos ayında yüzde 38 oranında zamlanan doğalgaza, eylül ayında yeni bir zam gelmeyecek. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yaptığı açıklamada, mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgaz ile elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın satış tarifelerinde eylül ayı itibarıyla bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Ağustos ayında yüzde 38 oranında zamlanan doğalgazda, eylül ayı için yeni bir artış yaşanmayacak. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yayınladığı yeni tarife tablosunu yayınladı.

BOTAŞ'ın açıklamasına göre, eylül ayında hem mesken hem de sanayi abonelerinin doğalgaz fiyatları aynı kalacak. Konut tüketicileri için 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 5 bin 631 lira olarak belirlenirken, ekmek üreticileri için bu rakam 8 bin 549 lira oldu. Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın fiyatı ise 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

YÜZDE 38 ZAM GELMİŞTİ

Konutlarda kullanılan doğalgaza 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yapılmıştı. Fiyat artışının nihai tüketiciye yansımasının Türkiye ortalamasının yüzde 24-25 olacağı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN