Borsada en kazandıran ve kaybettiren yatırımlar belli oldu! İşte geçen hafta en fazla değer kazanan yatırımlar

Borsada en kazandıran ve kaybettiren yatırımlar belli oldu! İşte geçen hafta en fazla değer kazanan yatırımlar

Yatırım aracı olarak borsayı tercih edenler en çok kazandıran ve kaybettiren yatırımları merak ediyor. BİST 100 endeksi de dahil hisse senetleri içerisinde geçtiğimiz haftaya baktığımızda en çok değer kazanan yatırımlar belli oldu. İşte haftanın en çok kazandıranları…

Günümüzde yatırım yapmanın önemi her geçen gün artarken vatandaşlar da farklı alanlara yatırım yapmayı tercih ediyor. En güvenli liman olarak görülen altının yanı sıra dolar, euro, borsa gibi yatırım araçları da tercih edilmektedir. BIST 100 endeksine dahil hisse senetlerine baktığımızda ise geçtiğimiz haftanın en çok kazandıran yatırım aracı açıklandı. İşte haftanın en çok kazandıranları…

BORSANIN EN ÇOK KAZANDIRANLARI

BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri doğrultusunda geçtiğimiz hafta en çok kazandıran hisse %20,99 ile Agrotech Teknoloji oldu. Borsa İstanbul BIST 100 endeksine baktığımızda ise 22-26 Temmuz haftasında %2,87 değer kaybederken haftanın son işlem gününde sınırlı bir yükseliş ile birlikte 10.891,42 puandan haftayı tamamladı.

Aynı hafta içerisinde bankacılık endeksinde ise %6,70 oranında değer kaybı görülürken Sanayi endeksin değil %0,28 oranında kayıp yaşandığı görüldü. En çok yükselen sektör endeksi ise %4,52 oranında değer kazanan bilişim sektörü olduğu.

borsa-ytirim.jpg

EN ÇOK HANGİ HİSSE PRİM YAPTI?

Bursa İstanbul BIST 100 endeksine baktığımızda bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran hisse %20,99 ile Agrotech Teknoloji (AGROT) oldu. Yüzden 17,02 ile 2. sıraya yerleşen hisse CW Enerji (CWENE) olurken 3. sırada %14,94 ile Arçelik (ARCLK) yer aldı.

EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN HİSSE HANGİSİ OLDU?

BIST 100 endeksine dahil en çok değer kaybı yaşayan hisse %14,69 ile Aksa Akrilik (AKSA) olurken onu %11,78 ile Türkiye İş Bankası (ISCTR), %1,60 ile Mavi Giyim (MAVI) takip etti.

borsa-istanbul-onlem.jpg

YATIRIMCILARIN EN ÇOK DİKKATİNDE YER ALAN HİSSELER

BİST 100 endeksi doğrultusunda en çok işlem yapan hisseler arasında 46 milyar 733 milyon TL ile Ereğli Demir Çelik (EREGL) başı çekerken, onu 38 milyar 560 milyonla Türk Hava Yolları (THYAO) ve 23 milyar 394 milyonla İş Bankası (ISCTR) takip ettim.

BORSADAKİ EN DEĞERLİ ŞİRKETLER HANGİLERİDİR?

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksinde işlem Gören ve piyasa değeri en yüksek şirketlerin başında 562 milyar 969 milyon TL ile Koç Holding yer almaktadır. Onu 524 milyar 160 milyon TL ile Garanti BBVA izlerken 416 milyar 70 milyon TL ile Türk Hava Yolları izledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN