Borsa yatırımcısı yaşadı! O markette hissesi olanlar dikkat, para dağıtılacak

Borsa yatırımcısı yaşadı! O markette hissesi olanlar dikkat, para dağıtılacak

Borsa yatırımcılarını sevindirecek müjde! O markette hisse sahibi olanlar dikkat: Kelimenin tam anlamıyla para dağıtacak...

Türkiye genelinde yaygın şube ağıyla hizmet veren BİM, yatırımcılarını sevindiren bir adım attı. Borsa İstanbul'da işlem gören BİM Birleşik Mağazalar, 2024 yılı için temettü dağıtımı kararı aldı. Şirketin KAP'a yaptığı yazılı açıklamaya göre, 27 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında hisse başına brüt 10 TL, net 9 TL kâr payı dağıtılmasına oy birliği ile karar verildi.

YATIRIMCILARI HEYECANLANDIRDI

BİM AKTÜEL KATALOĞU3 ŞUBAT! BİM Aktüel'de bu hafta neler var? Mutfak ürünlerinde büyük indirim! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

BİM'in aldığı bu kararla birlikte temettü ödemeleri üç taksit halinde gerçekleştirilecek. İlk taksit 17 Temmuz 2024'te brüt 2 TL olarak ödenecek. İkinci taksit ise 2 Kasım 2024'te brüt 4 TL olarak yatırımcılara sunulacak. Son ödeme ise 18 Aralık 2024'te brüt 4 TL olarak gerçekleştirilecek.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin karından hissedarlarına dağıttığı kârdır ve genellikle nakit olarak ödenir. BİM'in bu kararı, şirketin karlılığını ve hissedarlara olan taahhüdünü göstermesi açısından önem taşıyor. Temettü ayrıca uzun vadeli yatırımcılar için önemli bir gelir kaynağı olarak kabul edilir.

YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

Bu 5 Şirket Yarın Temettü Ödemesi Yapacak! - Nokta Gazetesi

  • Açıklama Tarihi (Declaration Date): Temettü dağıtımının açıklandığı tarih.
  • Kayıt Tarihi (Record Date): Temettü almaya hak kazanan hissedarların belirlendiği tarih.
  • Ex-Dividend Tarihi: Bu tarihten önce hisse senedini satın alan yatırımcılar temettü hakkına sahiptir.
  • Ödeme Tarihi (Payment Date): Temettülerin hissedarlara ödendiği tarih.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN