Bitcoin'in kimsenin gizemini çözemediği çıkış hikayesi: Dünden bugüne tarihe geçen 7 an

Bitcoin'in kimsenin gizemini çözemediği çıkış hikayesi: Dünden bugüne tarihe geçen 7 an

Son yılların en ilgi gören yatırım aracı Bitcoin, halk arasında yayılmaya başladığı günden beri ciddi olayların merkezinde yer aldı. Kimselerin çözemediği Bitcoin’in gizemli çıkış hikayesi ise ortaya çıktı. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bitcoin, Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından 2008'de icat edilmiş bir kripto paradır. 2009'da bir açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde insanlar tarafından kullanılmaya başlandı. O günden beri yatırım gündeminin en önemli konusu haline geldi. Şimdi de duyanları şaşırtan 7 gizemli an ortaya çıktı.

yeni-proje-5.jpg

BİTCOİN’İN ENTERESAN 7 ANI

Bitcoin, son günlerde yeni rekoru ve "Kripto Kralı" olarak bilinen Sam Bankman Fried'in aldığı cezayla bir kez daha gündemde. 2008'de yaratılmasından bu yana birçok viral hikayeyle anılan bu kripto para birimi, sık sık manşetlere konu oldu. İşte Bitcoin'in tarihinden öne çıkan yedi an:

Gizemli Yaratıcı: 2008'de Satoshi Nakamoto mahlasını kullanan biri veya bir grup tarafından ortaya atılan Bitcoin, kullanıcılar arasında para transferine olanak sağlayacak bir sistem olarak tanıtıldı. Nakamoto'nun gerçek kimliği hâlâ bir gizem.

Pizza Satışı: 22 Mayıs 2010'da Bitcoin ile yapılan ilk ticaret, 10 bin Bitcoin karşılığında iki pizza alımı oldu. Bu olay, Bitcoin'in gerçek bir para birimi olarak kullanılabileceğini gösterdi.

El Salvador'da Resmi Para Birimi: Eylül 2021'de El Salvador, Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Bu karar, ülkenin turizmine katkı sağlasa da, Bitcoin'in popülerliği beklenen düzeyde olmadı.

Kazakistan'da Kripto Patlaması ve Çöküşü: 2021'de Kazakistan, Bitcoin madenciliği için popüler bir destinasyon haline geldi. Ancak, elektrik kesintileri ve hükümetin politika değişiklikleriyle bu patlama kısa sürdü.

yeni-proje-6.jpg

Çöpe Giden Bitcoinler: James Howells, 8 bin Bitcoin yer alan cüzdanına giriş bilgilerinin bulunduğu hard diskini yanlışlıkla çöpe attı. Bu, kripto para birimlerinin kaybedilmesinin en ünlü örneklerinden biri.

Dolandırıcı Kripto Kralı: Sam Bankman-Fried, FTX kripto para borsasının kurucusu olarak milyarlarca dolarlık bir imparatorluk kurdu. Ancak, finansal açıdan sağlam olmadığı ve yasa dışı transferler yaptığı ortaya çıktı. Sonuç olarak dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından hüküm giydi.

Yatırım Bankası Patlaması: 2024'te dünyanın en büyük finans şirketleri, Bitcoin'e endeksli Spot Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürdü. Bu, Bitcoin'in artık ciddi bir yatırım aracı olarak kabul edildiğini gösteren bir dönüm noktasıydı.

Bitcoin'in hikayesi, teknolojiden ekonomiye, hukuktan sosyal yaşama kadar birçok alanda önemli etkiler yaratmış ve kripto para birimlerinin dünyasını şekillendirmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN