Bitcoin'de faiz indirimi etkisi

Bitcoin'de faiz indirimi etkisi

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından kripto paralarda risk iştahı arttı. Bitcoin 64 bin doları geçerken, Ethereum 2 bin 800 dolara yaklaştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamaları, küresel finans piyasalarında olduğu gibi kripto para piyasalarında da önemli bir hareketliliğe neden oldu. Powell'ın para politikasına dair verdiği güvercin mesajlar, kripto paralarda risk iştahını artırarak yükselişleri tetikledi.

POWELL'DAN GÜVERCİN MESAJLAR

Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda konuşan Powell, Fed'in para politikasında değişiklik yapma zamanının geldiğini belirterek faiz indirimlerine yönelik ipuçları verdi. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin azalmasıyla birlikte, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının ekonomik verilere bağlı olacağını ifade eden Powell, piyasalar tarafından güvercin bir duruş olarak yorumlandı.

Powell'ın bu açıklamaları, yıl sonuna kadar Fed'in toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentilerini güçlendirdi. Piyasalarda, Eylül ayında Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı yüzde 32,5 olarak değerlendirilirken, 25 baz puanlık indirim yapma olasılığı ise yüzde 67,5 olarak öngörülüyor.

KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ

Powell'ın açıklamalarının ardından, kripto para piyasalarında da önemli bir yükseliş yaşandı. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen dijital varlıklar, yatırımcıların artan risk iştahıyla değer kazandı. Powell'ın konuşmasından önce 60 bin 300 dolar civarında işlem gören Bitcoin, yüzde 7'nin üzerinde bir artışla 64 bin doları aştı. Ethereum da benzer bir ivme yakalayarak 2 bin 800 dolara yaklaştı.

Saat 12.00 itibarıyla Bitcoin 64 bin 306 dolar seviyesinden el değiştirirken, Ethereum ise 2 bin 775 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bu yükselişler, kripto para piyasalarının, Fed'in para politikasındaki değişikliklerden nasıl etkilendiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN