Bitcoin yeniden 70 bin doların üstünde

Bitcoin yeniden 70 bin doların üstünde

En büyük dijital varlık olan Bitcoin, Singapur'da Çarşamba sabahı 08.20 itibarıyla 70.530 dolar seviyesine yükseldi.

Küresel kripto para piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine yönelik artan beklentilerle birlikte yeni bir yükseliş dalgası yaşıyor. Dünyanın en büyük dijital varlığı olan Bitcoin, Singapur'da Çarşamba sabahı 08:20 itibarıyla 70.530 dolar seviyesine çıkarak yatırımcıların dikkatini çekti. Bu seviye, Mart ortasında kaydedilen rekor yüksek seviye olan 73.798 doların yaklaşık yüzde 5 gerisinde kalsa da, piyasalarda büyük bir iyimserlik yarattı.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALİ PİYASALARDA UMUT YARATTI

Yatırımcılar, ABD'de enflasyonun yavaşladığı ve istihdam piyasasının yumuşadığına işaret eden veriler ışığında Fed'in Kasım ayında faiz indirimine gitme olasılığını fiyatlamaya başladı. Bu beklentiler, özellikle kripto varlıkların değerinde önemli artışlar sağladı. Fundstrat Global Advisors dijital varlık stratejisi başkan yardımcısı Tom Couture, bir notunda "Kripto varlıklar oranlardaki düşüşe olumlu tepki veriyor" ifadelerini kullandı.

KRİPTO PİYASALARINDA GENEL YÜKSELİŞ

Bitcoin'deki yükseliş yalnızca bu dijital varlıkla sınırlı kalmadı. Ether, BNB ve Solana gibi popüler kripto paralar da son 24 saat içinde değer kazandı. Ayrıca, daha az bilinen tokenlar arasında yer alan Dogwifhat gibi dijital varlıklar da bu yükseliş trendine katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN