Bitcoin ekimde düşüşe geçti: BTC fiyatında %15’lik yeni bir düşüş kapıda mı?

Bitcoin ekimde düşüşe geçti: BTC fiyatında %15’lik yeni bir düşüş kapıda mı?

Bitcoin fiyatları dar bir aralıkta sıkışmış durumda ve uzmanlar, önümüzdeki 14 gün içinde boğa piyasasının başlayabileceğini öngörüyor. Ancak, beklenen yükseliş gerçekleşmezse Bitcoin yıl sonuna kadar yatay seyir izleyebilir ve %15’lik bir düşüş ihtimali gündemde.

Bitcoin (BTC) fiyatları, son dönemde açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verilerinden fazla etkilenmedi ve fiyatlar dar bir aralıkta sıkışmış durumda. Bazı alıcılar, fiyatın daha fazla düşmesini engellemek için harekete geçse de, gün sonunda bir yükseliş sağlayamadılar. Ancak son günlerde alım baskısının bir miktar arttığı ve bu durumun ayın geri kalanında yükseliş umutlarını canlı tutabileceği gözlemleniyor. Bu, Bitcoin üzerindeki düşüş baskısının azaldığı anlamına mı geliyor?

Mevcut durumda ayı piyasası kısa bir süre için durgun kalmış gibi görünüyor, bu da boğaların (yükseliş bekleyen yatırımcılar) ivme kazanmasına olanak tanıyor. Bitcoin fiyatı, tarihsel olarak her dört yılda bir gerçekleşen halving (yarılanma) döngüsü içinde işlem görüyor ve bu dönemde yaklaşık 285 gündür konsolidasyon (durağan bir seyir) aşamasında. Tarihsel verilere göre, fiyat genellikle 300 günlük bir konsolidasyonun ardından büyük bir yükseliş trendine giriyor. 2020 yılındaki yarılanma sonrasındaki fiyat hareketleriyle karşılaştırıldığında, Bitcoin'in güçlü bir yükseliş başlatmasına sadece birkaç gün kaldığı söylenebilir.

'BOĞA PİYASASININ 14 GÜN İÇİNDE BAŞLAMASI GEREKİYOR'

Kripto analiz firması CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, geçmişteki fiyat hareketlerine dayanarak boğa piyasasının önümüzdeki 14 gün içinde başlaması gerektiğini belirtti. Eğer bu süre zarfında bir yükseliş başlamazsa, Bitcoin fiyatı halving döngüsünde tarihindeki en uzun yatay hareketini gerçekleştirebilir ve yıl sonuna kadar bu durağan seyrini sürdürebilir.

ABD SEÇİMLERİ SONRASINDA GÜÇLÜ BİR YÜKSELİŞ YAŞANABİLİR

Ancak, bu yıl genelinde fiyat hareketlerinin tarihsel eğilimlerle uyumsuz olduğu gözlemleniyor ve bu da geçmiş modellere göre bir sapma olabileceğini düşündürüyor. 2016 yılında Bitcoin, konsolidasyon aşaması sona ermeden önce halving sonrası önemli bir yükseliş yaşamıştı. Şu anki piyasa katılımcıları ise ABD seçimlerinin sonucunu bekliyor olabilir ve bu süreç sonrasında daha güçlü bir yükseliş yaşanabileceği öngörülüyor.

Özetle, Bitcoin'in bu dönemdeki hareketleri hem tarihsel verilerle uyumlu olabilir, hem de piyasa belirsizlikleri nedeniyle farklı bir yol izleyebilir. Ancak, yatırımcılar dikkatle izlemeye devam ederken, kripto para dünyasında belirsizlikler her zaman mevcut.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN