Bir dünya devi vazgeçti diğer dünya devi geldi! Manisa'da büyük sevinç: On binlerce kişi ekmek yiyecek

Bir dünya devi vazgeçti diğer dünya devi geldi! Manisa'da büyük sevinç: On binlerce kişi ekmek yiyecek

Dünya devleri yönünü Türkiye'ye çevirdi. Bir dünya devi vazgeçerken, diğer dünya devi geldi. Manisa'da imzaların atılmasıyla on binlerce kişiye ekmek kapısı olacak yatırım kesinleşti. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Manisa'da büyük sevinç başladı. Dünya devi otomobil markası yatırımını Türkiye'den yana kullandı. On binlerce kişiye ekmek kapısı olacak dev fabrika için imzalar atıldı. İşte tüm detaylar...

ÜLKEMİZE ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR

Çinli dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi devi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık dev yatırım yaparak ülkemizde üretim tesisi kuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende, BYD adına imzayı firmanın kurucusu ve CEO'su Wang Chuanfu attı.

MANİSA'YA DEV FABRİKA

gr-e2lpxaaa8-ah.jpg

Manisa'ya kurulacak olan fabrika, yıllık 150.000 üretim kapasitesine sahip olacak. 2026 sonuna kadar üretime başlaması planlanan tesis, 5.000 kişiye istihdam sağlayacak. Bu yatırımın, Manisa ve çevresinin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor. Geçmiş yıllarda Volkswagen'in Manisa'ya fabrika kurma planından vazgeçmesiyle hayal kırıklığı yaşayan bölge halkı, BYD'nin bu kararıyla büyük bir sevinç yaşadı.

HEM ELEKTRİKLİ HEM DE HİBRİT MODELLER ÜRETİLECEK

0x0-cinli-byd-yatirima-geliyor-avrupadaki-ikinci-fabrika-turkiyeye-1720241969012-1.webp

BYD'nin Manisa'da kuracağı fabrikada, tamamen elektrikli araçların yanı sıra prizli hibrit BYD modelleri de üretilecek. Bu çeşitlilik, Türkiye otomotiv sektöründe büyük bir yenilik olarak değerlendiriliyor. Fabrikanın üretime başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin elektrikli ve hibrit araç üretimindeki rolü önemli ölçüde artacak.

BYD CEO'SU WANG CHUANFU'DAN MESAJ

51efa9d79bf924451f30897b28af4eaa.jpg

BYD CEO'su Wang Chuanfu, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye, stratejik konumu ve dinamik iş gücüyle bizim için çok önemli bir pazar. Bu yatırımın, Türkiye'deki otomotiv sektörüne büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Türk halkına ve hükümetine teşekkür ediyoruz," ifadelerini kullandı.

MANİSA'NIN EKONOMİK KALKINMASI İÇİN BÜYÜK FIRSAT

335667.jpg

BYD'nin bu büyük yatırımı, Manisa ve çevresindeki ekonomik kalkınmayı hızlandıracak. Fabrikanın kurulmasıyla birlikte, bölgedeki yan sanayi de canlanacak ve onbinlerce kişi için birçok yeni iş fırsatı doğacak. Manisa, Türkiye'nin otomotiv üretiminde önemli bir merkez haline gelecek.

TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YENİ BİR DÖNEM

ab3a8ea3b8b85684-org-1.jpg

Bu yatırım, Türkiye'nin otomotiv sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Elektrikli ve hibrit araç üretiminde dünya devi olan BYD'nin Türkiye'de üretime başlaması, ülkemizin bu alandaki teknolojik gelişimini hızlandıracak. Aynı zamanda, Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırarak, ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN