Bir ağaç 100 kilo meyve veriyor, 80 ülkeye gönderiliyor! Sıcakta hasadı zor ama çok ciddi geliri var

Bir ağaç 100 kilo meyve veriyor, 80 ülkeye gönderiliyor! Sıcakta hasadı zor ama çok ciddi geliri var

Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden önemli meyve ve sebze üretimi yapılırken bu meyve tam 80 ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle de dünyada bulunmayan dönemlerde Alanya’da yetiştiriliyor olması kıymetini daha da artırıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Alanya ilçesi, tropikal meyveler açısından adeta bir cennet. İkliminin elverişli olması sayesinde Alanya'da yetişen tropikal meyveler arasında mango, büyük ilgi görüyor. Özellikle yerli mangolar, eşsiz lezzet ve aromalarıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle, Alanya'nın mangoları ithal ürünleri geride bırakmayı başardı. Üretim alanlarının genişlemesi, talebin artışıyla doğru orantılı olarak gerçekleşiyor.

yeni-proje-1-003.jpg

ALANYA'DAN DÜNYAYA: KALİTELİ VE LEZZETLİ MANGOLAR

Halk TV’de yer alan habere göre, fidan üreticisi Mustafa Ezici, Alanya'daki mango üretiminin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Ezici, yetişkin mango ağaçlarının her birinden yaklaşık 100 kilogram ürün alındığını ve bu ürünlerin 80 farklı ülkeye ihraç edilebileceğini ifade etti. Ezici, “Mangomuz Peru ve Güney Amerika'dan gelen ürünlerle aynı lezzette, hatta daha kaliteli. Türkiye, dünyanın en güzel mangosunu üretiyor” dedi.

yeni-proje-2-001.jpg

DÜNYADAN BULUNMAYAN DÖNEMDE ALANYA’DA VAR

Dünyanın önde gelen mango üreticileri hasadı genellikle ocak-haziran döneminde gerçekleştirirken, Alanya'da üretim ağustos-aralık arasında yapılıyor. Bu da Alanya'nın, dünya genelinde mango bulunmayan dönemlerde ürün tedarik edebilmesini sağlıyor.

yeni-proje-004.jpg

Ezici ayrıca, dünya genelinde yaklaşık 500 mango çeşidi bulunduğunu, Alanya'da ise uzun raf ömrü ve yüksek kaliteye sahip "kent" cinsi mango yetiştirildiğini vurguladı. Bu kaliteli mangolar, sadece yerel değil, uluslararası pazarda da büyük talep görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN