Biden çekildi, piyasa karıştı! Altın, dolar, kripto paralarda deprem: Bu hafta hazırlıklı olun

Biden çekildi, piyasa karıştı! Altın, dolar, kripto paralarda deprem: Bu hafta hazırlıklı olun

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık seçimlerinden çekilmesiyle beraber piyasalarda hareketlilik başladı. Hem ABD’de hem dünya genelinde büyük yankı uyandıran bu haber altın, dolar ve kripto sektöründe iniş çıkışlara yol açtı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ABD Başkanı Joe Biden'ın beklenmedik adaylıktan çekilme kararı, küresel piyasalarda önemli bir çalkantıya neden oldu. Özellikle finansal piyasalar, Biden'ın bu ani açıklamasının etkilerini değerlendiriyor. Yatırımcılar gözlerini piyasalardaki hareketliliğe dikti. Peki önümüzdeki günlerde yatırımcıları neler bekliyor? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-11.jpg

PİYASALARDA DALGALANMA VE DEĞİŞEN BEKLENTİLER

Ekonomist'te yer alan habere göre, Biden'ın adaylıktan çekilme kararı sonrasında, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları ve makroekonomik verilerle ilgili gelecek beklentilerini yeniden değerlendiriyor. Küresel piyasalarda hissedilen belirsizlik, özellikle dolar endeksi ve emtia fiyatları üzerinde dalgalanmalara yol açtı.

FARKLI PİYASA REAKSİYONLARI

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi %4,23 seviyelerine yükselerek başladı, dolar endeksi ise 104,3 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Emtia piyasalarında ise bakır fiyatları %0,6 değer kaybederek geriledi. Bitcoin, kısa süreli bir düşüş yaşadıktan sonra tekrar yükselişe geçerek 68.000 dolar seviyesini aştı.

yeni-proje-12.jpg

ALTIN VE BORSA İSTANBUL

Altın fiyatları, Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından yukarı yönlü bir hareket sergileyerek ons başına 2.404 dolara yükseldi. BIST 100 endeksi ise haftaya %0,24 artışla başlarken, sektörler arasında farklı performanslar gözlendi.

ULUSLARARASI PİYASALAR VE ASYA BORSALARI

Uluslararası piyasalarda, Avrupa borsaları Biden'ın açıklamasına pozitif tepki verirken, Asya borsalarında karışık bir seyir gözlendi. Japonya'nın Nikkei 225 endeksi ve Güney Kore'nin Kospi endeksi değer kaybetti, Çin Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı ise ekonomiyi destekleme çabalarını yansıtıyor.

yeni-proje-13.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ GELİŞMELER

Yatırımcılar, Biden'ın adaylıktan çekilmesinin yarattığı belirsizliğin yanı sıra, hafta boyunca açıklanacak makroekonomik verileri ve Fed'in politika duruşunu yakından izleyecekler. Özellikle iş gücü piyasası verileri ve büyük şirketlerin finansal sonuçları, piyasalarda yeni hareketliliklere yol açabilir.

Türkiye'den ve dünya genelinden önemli ekonomik verilerin açıklanacağı bu haftada, yatırımcılar dikkatlerini veri akışına çevirmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN