Beyaz altın olarak biliniyor! Sezonun ilk pamuğu satıldı, piyasada pamuk fiyatları ne kadar?

Beyaz altın olarak biliniyor! Sezonun ilk pamuğu satıldı, piyasada pamuk fiyatları ne kadar?

Aydın Nazilli’de yetiştirilen ve alımı yapılan ilk pamuk için, pamuk alım töreni düzenlendi. Törende ilk pamuk alımı sembolik bir rakamdan yapılırken, fiyatlar da belli oldu. Peki, piyasada pamuk fiyatları ne kadar? İşte cevabı…

Nazilli’ye bağlı Yazırlı Mahallesi'nde bulunan Elit Tarım İşletmesi'nde, sezonun ilk pamuk alımı nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Alnıak, İşletme Sahibi Oktay Göktepe, Ziraat Bankası Nazilli Şube Müdürü Erhan Tekin ve bölgedeki pamuk üreticileri katıldı.

500 KİLOGRAM PAMUK SEMBOLİK RAKAMLA SATILDI

Sezonun ilk pamuk alımı, Pirlibey Mahallesi'nden İrfan Şengül’ün ürettiği 500 kilogram Selçukbey cinsi pamuk ile gerçekleştirildi. İrfan Şengül, pamuğunu 50 TL'lik sembolik bir fiyatla Oktay Göktepe'ye sattı. Oktay Göktepe, pamuğun piyasa fiyatının 23 TL civarında olduğunu belirterek, “Sezonun ilk pamuğunu sembolik bir fiyatla aldık” dedi.

pamuk-fiyatlari-ne-kadar-2.jpg

Elit Tarım İşletmesi sahibi Oktay Göktepe, 2024 yılı pamuk üretim sezonunun ilk pamuğunu Pirlibey Mahallesi’nden İrfan Şengül’ün ürettiği pamuğu sembolik bir fiyatla 50 TL'den aldıklarını söyledi. Göktepe, "İşletmemizde bu nedenle bir ‘İlk Pamuk Alım Töreni’ düzenledik" şeklinde konuştu.

pamuk-fiyatlari-ne-kadar-1.jpg

Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler ve Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Alnıak, törende yaptıkları açıklamada, Nazilli'deki pamuk alım satım sezonunun sembolik bir fiyatla 50 TL'den başlatıldığını ve tüm pamuk üreticilerine hayır ve uğur getirmesini temenni ettiklerini ifade ettiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN