Bankalardan müşterilere mesaj yağıyor! Bunu yapanların kredi kartları anında dondurulacak

Bankalardan müşterilere mesaj yağıyor! Bunu yapanların kredi kartları anında dondurulacak

Bankalardan müşterilere mesaj yağıyor. Bankalar tarafından yapılan uyarı kapsamında, kullanıcılardan bunu yapanların kredi kartları anında dondurulacak. İşte detaylar…

Nakit ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların kredi kartlarına yönelmesi, bankalar tarafından getirilen yeni kısıtlamalarla birlikte daha da artmış durumda. Alınan kararlar, birçok kart sahibinin alternatif yollara başvurmasına neden oldu. İşte detaylar.

KREDİ KARTI İŞLEMLERİNDE KISITLAMALAR

Bankalar, nakit avans işlemlerine yönelik sıkı önlemler almış durumda. Yılın başlarında yapılan değişiklikle, 12 aylık taksitli nakit avans işlemlerinin vadesi 3 aya düşürüldü. Bu durum, ihtiyaç kredisi yerine daha düşük faizle nakit avans kullanmayı tercih edenleri zor durumda bıraktı. Sonuç olarak, birçok kişi usulsüz kredi kartı kullanımı yoluna gitti.

kredi-kartina-kisitlama-1.jpg

Bankalar tarafından kart sahiplerine gönderilen uyarı mesajında, ihtiyaç kredisi kullanımı ve döviz veya altın alımının yasaklandığına dikkat çekildi. Ayrıca, kredi kartı limitleri de önemli ölçüde azaltıldı. Geçmişte mevcut limitin tamamı için nakit avans imkanı sunan bankalar, bu oranı şimdi yüzde 25 ve yüzde 50’ye düşürdü. Bu durum, vatandaşların alternatif yöntemlere başvurmasına yol açtı.

USULSÜZ KULLANIMDA LİMİTLER DONDURULACAK

Bankalar, kredi kartı limitinin tamamını nakit ihtiyacı için kullanmak isteyen kullanıcıların yaptığı usulsüz işlemlerin tespit edilmesi halinde, limitlerinin dondurulacağı konusunda uyarıda bulundu. Emtia alım-satımı gibi yöntemlerle nakit temin edenlerin, kredi kartı limitleri hızlı bir şekilde kısıtlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN