Bankalardan mevduat hesaplarında yeni dönem! O belgeyi almayan hesap açamayacak

Bankalardan mevduat hesaplarında yeni dönem! O belgeyi almayan hesap açamayacak

Merkez Bankası, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için uyguladığı mevduat ve katılım sistemi (YUVAM) hesabı açımında yeni düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda o belgeyi almayan hesap açamayacak. İşte detaylar…

Merkez Bankası, Türk Lirası'nı desteklemek amacıyla yeni düzenlemelere gitti. Yabancı para krediler için aylık büyüme sınırını yüzde 2'den yüzde 1,5'e indirirken, TL kredilerde ise sınırı sabit tutma kararı aldı.

YUVAM hesapları için de getirilen yeni düzenlemeler kapsamında, faiz oranı alt sınırı politika faizinin yüzde 70'ine indirilirken, vadelere göre ilave getiri oranları da düşürüldü.

YURT DIŞINDAN HESAP AÇMA ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

Artık YUVAM hesapları sadece yurt dışından transfer yoluyla veya efektif olarak gelen paralarla açılabilecek. Bu değişiklik, uluslararası finansman kurallarına uyum sağlamayı amaçlıyor.

bankalarda-mevduat-hesabi-1.jpg

Uzmanlar, yeni düzenlemelerin yurt içindeki vergi paketindeki değişikliklere benzer bir mantıkla yapıldığını belirtirken, yurtdışında yaşayan Türkler için YUVAM hesabı açma sürecindeki belge talebinin kafa karıştırıcı olabileceğini vurguladılar.

Merkez Bankası'nın aldığı bu adımların sıkı para politikası duruşunu desteklediği ve ekonomik istikrarı sağlama yolunda atılan önemli adımlar olduğu ifade edildi.

Son olarak, uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan yatırım kredilerinin TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulması kararı da duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN