Bakan Şimşek: Yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik

Bakan Şimşek: Yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik

Türkiye'de temmuz ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,8 azalarak 12 milyar 532 milyon dolardan, 7 milyar 295 milyon dolara geriledi. Açıklanan verileri değerlendiren Bakan Şimşek, azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine katkı verdiğini söyledi. Şimşek, yıllık açığın ise geçen yılın aynı ayına göre 38,7 milyar dolar gerilediğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan temmuz ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.

Buna göre, dış ticaret açığı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,8 azalarak 7 milyar 295 milyon dolara geriledi.

Açıklanan verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal hesabından yaptığı açıklamada Temmuz ayında yıllık dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar gerilediğini belirtti.

Şimşek, bu durumun temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ettiğini belirtti ve azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacının dezenflasyon sürecine önemli katkı verdiğine dikkat çekti.

'AZALAN CARİ AÇIK DEZENFLASYON SÜRECİNE ÖNEMLİ KATKI VERİYOR'

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

"Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik.

Temmuzda yıllık dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar geriledi. Bu durum temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ediyor.

Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı veriyor.

Ana hedefimiz olan fiyat istikrarına ulaşarak gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı sağlayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN