Azdan az çoktan çok! Doğal gaz faturalarında yeni dönem

Azdan az çoktan çok! Doğal gaz faturalarında yeni dönem

Doğal gaz faturalarında yeni düzenleme yola çıktı. Yeni dönemde fiyatlama tarifesi değişecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışması paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Doğal gaz faturalarında yeni dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu çalışmanın üzerinde duruyor. Gelire göre fatura fiyatlandırması ülke gündeminde yer aldı.

DOĞAL GAZ FATURALARINDA YENİ DÖNEM

Son üç yıldır ülkemizde etkisini gösteren enflasyon ve hayat pahalılığı, özellikle kış aylarında doğal gaz faturasıyla katlanıyor. Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan doğal gaz faturalarında yeni dönem başlıyor. Bakanlıkların üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeye göre, yurttaşlar hane gelirine göre ödeme yapacak. 25 metreküp doğal gaz desteğinin son bulmasının ardından yeni bir fatura desteği daha yola çıktı.

661067387.jpg

HANE GELİRİNE GÖRE HESAPLANACAK

Milliyet'in haberine göre, üç bakanlığın yer aldığı bu çalışma ortak bir şekilde yürütülüyor. Düşük gelirli ve yüksek gelirli olan vatandaşlar arasında farklı bir ücretlendirme yapılacak. Kademeli fiyat uygulaması hane gelirine göre hesaplanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN