Audi’den muhteşem dönüş! 598 km menzil 517 beygir güç! O tarihte Türkiye’ye geliyor

Audi’den muhteşem dönüş! 598 km menzil 517 beygir güç! O tarihte Türkiye’ye geliyor

Otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği Audi Q6 e-tron, Türkiye piyasasına giriş için hazırlanıyor. Merakla beklenen o araç 598 kilometre menzil ve 517 beygir güç tasarımı ile herkesin aklını başından alacak. Herkes hazırlığını tamamlasın o tarihte Türkiye'de satışa çıkarılıyor.

Alman otomobil devi Audi, Q6 e-tron modeli için düğmeye bastı. Daha yenilikçi teknolojisi ve şık tasarımıyla herkesin aklını başından alan Q6 e-tron, Porsche ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Premium Platform Electric” (PPE) platformunda üretilen 800 voltluk mimarisi ve 94.9 kWh kapasiteli bataryası ile dikkat çekiyor. Elektrikli Macan ile aynı platformda üretilen bu araç üstün performansı ve modern tasarım çizgileriyle otomobil tutkunlarının dikkatini çekiyor.

Q6 E-TRON ÖZELLİKLERİ

Audi Q6 e-tron, 2 farklı model seçeneği ile piyasaya çıkmak için gün sayıyor. Q6 e-tron, 388 beygir gücü ile 625 kilometre Menzil sağlarken 0'dan 100 km'ye kadar hızlanmasını da sadece 5.9 saniyede tamamlamaktadır. Daha güçlü bir seçenek olan SQ6 e-tron modelinde ise 517 beygir güç ve 598 kilometre menzil sunuluyor. Bu modelde sıfırdan 100 kilometreye kadar olan hızlanması ise sadece 4.3 saniyede gerçekleşiyor.

audi-q6-e-tron.jpg

TÜRKİYE'DE NE ZAMAN SATIŞA ÇIKARILACAK?

Avrupa'da 74.700 fiyatı ile satışa çıkarılmaya hazırlanan Q6 e-tron heyecan yaratırken SQ6 e-tron için belirlenen fiyat ise 93.800 Euro oldu. Ön siparişe açılan araç mevcut kurları ile birlikte 5-6 milyon TL arasında bir fiyat ile satışa çıkarılması bekleniyor. SQ6 e-tron modelinin 2025'in ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Bu fiyat aralığında satışa çıkarılması beklenen aracın Türkiye'deki elektrikli araç pazarında önemli bir yer edinmesi beklenmektedir.

Audi Q6 e-tron tanıtıldı - Albayrac

ARACIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Türkiye'de yer almak için gün sayan Q6 e-tron 800 voltluk mimarisi ile birlikte hızlı şarj kapasitesini de beraberinde getiriyor. Bu durum şarj istasyonlarında geçen süreyi önemli derecede azaltırken her iki model araçta da yüksek beygir gücü, hızlanma süresi ve uzun menzil kapasiteleri SUV segmentinde ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Türkiye'de elektrikli araç piyasasında önemli bir yer edinmeyi amaçlayan Q6 e-tron, teknolojik yenilikleri ve güçlü performansı ile birlikte Ekim ayında piyasada olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN