Asgari ücret zammını öğrenen Fatih Portakal isyan etti: Yazıklar olsun

Asgari ücret zammını öğrenen Fatih Portakal isyan etti: Yazıklar olsun

Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zammı duyunca yıkılacak! Kulis bilgileri paylaşıldı, Fatih Portakal rakamı duyunca isyan etti...

Merakla beklenen asgari ücretle ilgili kulis bilgileri paylaşıldı. Asgari ücrete getirilmesi planlanan zam oranını düşük bulan gazeteci Fatih Portakal isyan etti.

Sözcü TV Ana Haber Bülteni'ni sunan gazeteci Fatih Portakal, Türkiye'de merakla beklenen yeni asgari ücret zammına yönelik kulis bilgilerini paylaştı. Bloomberg'in haberine göre asgari ücrete yapılacak zam oranı ilk kez yüzde 25 olarak gündeme gelirken, bu oranın sosyal medyada yarattığı yankıya Portakal da sert bir yorumla katıldı.

Asgari ücrette vergi belirsizliği | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

"EĞER DOĞRUYSA YAZIKLAR OLSUN"

Portakal, yüzde 25 zam iddiasını eleştirerek, "Türk-İş şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız" ifadelerini kullandı.

"BU ORAN İNSANLARI İSYAN ETTİRİR"

Portakal, yeni asgari ücretin 21 bin 250 TL olarak belirlenmesinin insanların geçim mücadelesini daha da zorlaştıracağına vurgu yaparak,

"Sizler tabi iyi maaş alan insanlarsınız. Bakın kendinizi insanlarla kıyaslamayın. Sizin 21 bin 250 liraya yükseltmeyi düşündüğünüz bu asgari ücret var ya insanları isyan ettirir. Eğer Türk-İş bu toplantıya girecek olursa bir şeyler söylemeli. Bunu tabi kabul etmesi mümkün değil şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız. Bu oranın verilebileceğini tahmin etmiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN