Araç alacaklar vakit kaybetmeyin! Otomobillere zam yolda: Fiyatlar yüzde 20 artacak

Araç alacaklar vakit kaybetmeyin! Otomobillere zam yolda: Fiyatlar yüzde 20 artacak

Otomobil almayı düşünenler vakit kaybetmeyin! Otomobillere gelecek zam yolda! Fiyatlar yüzde 20 artış gösterecek...

Geçtiğimiz dönemde yürürlüğe giren Avrupa Mutabakatı, sıfır araç piyasasında büyük değişikliklere yol açtı. Güvenlik ve teknoloji standartlarını karşılamayan sıfır araçların satışına izin verilmemesi nedeniyle birçok otomobil markası, Mayıs ayından itibaren büyük indirim kampanyaları başlattı. Ancak, Temmuz ayında bu kampanyaların sona ermesiyle birlikte sıfır kilometre araç fiyatları tekrar yükselmeye başladı ve bu durum, vatandaşları ikinci el araçlara yöneltti. Eskişehirli galerici Yılmaz Yalçınkaya, ikinci el araç piyasasında beklenen hareketliliği doğruladı.

"NOTERLERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR"

sifir-otomobil.webp

İkinci el araç piyasasında alışverişlerin artmasıyla noterlerde ve ekspertiz firmalarında yoğunluk gözlemlendiğini belirten Yalçınkaya, "Sıfır bayilerdeki indirimler şu anda bitmiş durumda. İndirimlerin bitmesi ikinci el araç piyasasına yansıdı, hareketlilik bekleniyor. Bugün noterdeydim, aşırı derecede kalabalıktı. Hareketli olduğunu noterlerden ve eksperlerden görüyoruz zaten. Fiyatlar bayağıdır aynı çizgide duruyordu, hatta bir tık aşağı inmişti. Fakat hareketlilikten dolayı fiyatlar yükselmeye başlayacak görüşündeyim. Temmuz ayının sonundaki ÖTV zammından sonra fiyatların değişeceği bariz bir şekilde belli. Yüzde 40 zam beklendiği için yüzde 20 oranında bir fiyat artışı olacağında bir kanaatim var" dedi.

"İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLENİYOR"

otomobil-zam.webp

Temmuz sonunda beklenen yüzde 40’lık ÖTV zammı öncesinde ikinci el araçlara yüzde 20 kadar zam geleceği beklentisinin, piyasada hareketliliği artırdığını belirten galerici Çetin Tuncer ise şunları söyledi: "Şu anki ikinci el araç piyasasında yavaş yavaş hareketlenme başladı. Bunun büyük ihtimalle ÖTV’ye gelecek zamlarla ilgisi var. Bir de Kurban Bayramı'nı insanlar atlattı, atlatınca yaz tatiliydi vesaire bir hareketlilik var. Bir de zam beklentisi var. Yüzde 20 civarında ikinci elde bir artış olacağı söyleniyor. Kampanyaları biliyorsunuz taksitle oluyor. Kampanyalarda belirli bir oranda sıfır faiz veriyor bayiler. Bir de enflasyon düşüş trendine girdi. Böyle olunca faizler de düşecektir ve ikinci el piyasası biraz daha hareketlenecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN