Antalyalı oto tamirci yaptı, duyan akın etti! Eski araçlara klima takıyor... Kapısında sıra oldular

Antalyalı oto tamirci yaptı, duyan akın etti! Eski araçlara klima takıyor... Kapısında sıra oldular

Sıcaklıkların dayanılmaz derecelere ulaştığı Antalya’da faaliyetlerini sürdüren bir oto tamircisi oğlu ile beraber yaptığı çalışmayla adından söz ettiriyor. O ustanın yaptığı uygulama için yüzlerce araç sahibi kapısında sıra oldular…

Antalya'da yaşayan oto tamir ustası Fikret Fedakar ve oğlu Berkay Fedakar, şehrin artan sıcaklıkları ve klasik araçların klimasız kalması nedeniyle önemli bir yeniliğe imza attı. İkili, klimasız Vosvos araçlara klima montajı yaparak, hem araç sahiplerine konfor sağlıyor hem de klasik araçların değerini artırıyor.

antalyada-vosvosa-klima-takan-baba-ogul-3.jpg

VOSVOS SAHİPLERİNDEN YOĞUN TALEP

2017 yılında, ilk müşterisinin ısrarı üzerine klima montajı işine başlayan Fikret ve Berkay Fedakar, bu yıl artan sıcaklıklar ve sosyal medya paylaşımları sayesinde büyük bir ilgi gördü. Fikret Fedakar, proje sürecinde gece yatakta bile düşünerek ve araç üzerinde uzun saatler çalışarak, ilk klima montajını 20 günde tamamladı. Bu süreç, bu yıl sadece üç gün sürdü. Özellikle Ankara’dan gelen yoğun talepler üzerine, bu işlemi seri üretime geçirme planları yapılıyor.

antalyada-vosvosa-klima-takan-baba-ogul-1.jpg

KLİMA ARACIN DEĞERİNİ ARTIRIYOR

Fedakar, klima montajının aracın değerini artırdığını vurguladı. 2017 yılında 30 bin TL olan bir Vosvos’un, klima takıldıktan sonra 45 bin TL’ye satıldığını belirtti. Şu anda klima montajının maliyeti 150 bin TL civarında olmasına rağmen, bu maliyeti yarıya indirmeyi planladıklarını açıkladı. Klima montajı sonrası aracın iç sıcaklığının 30 dereceden 4 dereceye kadar düştüğünü ve bunun büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

antalyada-vosvosa-klima-takan-baba-ogul-2.jpg

SICAKLIKLA MÜCADELE İÇİN ÇÖZÜM

Berkay Fedakar, babasıyla birlikte sıcak havalarda klimasız araç kullanmanın zorluklarını aşmak için bu projeye başladıklarını belirtti. Türkiye’de ilk kez Vosvos araçlarına uygulanan klima montajı ile seri üretime geçmeyi hedefliyorlar. Berkay Fedakar, "Eski model Vosvosumuza klima bağladık ve bu büyük bir fark yarattı" diyerek, bu yeniliği diğer araç sahiplerine de sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN