Altında rekor üstüne rekor

Altında rekor üstüne rekor

Altın, bu hafta yatırımcıların güvenli liman arayışını sürdürmesiyle birlikte yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Sarı metalin spot fiyatı, 25 Eylül'de ilk kez ons başına 2.670 ABD dolarını aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Gram altın ise kırarak 2.919 TL seviyesine ulaşırken çeyrek altın 5 bin TL'yi geçti.

Altın, yatırımcıların güvenli liman arayışıyla birlikte rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Son olarak, sarı metalin ons fiyatı 25 Eylül'de ilk kez 2.670 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise kırarak 2.919 TL seviyesine kadar yükseldi.

Bloomberg'in haberine göre işlemciler, bu yıl Fed'in üç çeyrek puandan fazla gevşemesine yönelik ihtimalleri artırdı.

Altın ve gümüş, her ikisi de benzer makro ve Döviz koruma özellikleri sunduğu için büyük ölçüde birlikte hareket etme eğilimindedir. Yine de, beyaz metal, güneş panelleri de dahil olmak üzere temiz enerji teknolojilerinde kullanılan bir endüstriyel emtia olduğu için ekonomik döngüye daha fazla maruz kalmaktadır. Endüstriyel metallere destek olarak Pekin, Salı günü ülkenin ekonomik sıkıntısını ele almak ve özellikle gayrimenkul piyasasını hedeflemek için bir dizi teşvik önlemi duyurdu.

Standard Chartered Plc'de analist olan Zhong Liang Han, "Çin'in geniş teşvik paketinin ardından endüstriyel metallerde yaşanan ralli, gümüşteki yükselişin bir sonraki ayağının arkasındaki temel itici güçtü." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN