Altın bu sabah rekor kırdı! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor: Asgari ücrete fırladı!

Altın bu sabah rekor kırdı! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor: Asgari ücrete fırladı!

Altın yatırımcıları bu rakamları göründe sevinçten havaya fırlayacak. Bu sabah rekor kıran altın görenleri şaşırtırken Cumhuriyet altının bir asgari ücret seviyesine çıkması kafalarda soru işaretlerine yol açtı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş, ABD Merkez Bankası FED’in faiz politikalarıyla ilgili verdiği sinyallerin etkisiyle ivme kazandı. FED Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamaları ve FED’in gelecekteki faiz indirim planları, yatırımcıların dikkatini çekti.

altin-5.jpg

FED'İN KARARLARI ALTIN PAZARINDA ETKİ YARATTI

ABD Merkez Bankası, son toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararını aldı. Ancak, FED’in ilerleyen dönemlerde para politikasında gevşeme yapabileceği ve faizlerde indirim sinyalleri vermesi, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Powell’ın Ağustos ayındaki toplantıda faiz indirimini ciddi şekilde değerlendirdiklerini açıklaması, piyasaların beklentilerini artırdı.

altin-kapak.jpg

PİYASADA FAİZ İNDİRİMİNE YÖNELİK BEKLENTİLER

Eylül ayında FED’in faiz indirimine gitmesi neredeyse kesinleşmişken, piyasalar 50 baz puanlık bir indirime yüzde 10 olasılık veriyor. Bu durum, altının spot piyasadaki ons fiyatını yükselterek son iki haftanın zirvesine taşıdı.

altin2.jpg

ALTIN FİYATLARINDA GÜNCEL DURUM

FED’in açıklamaları ve faiz indirim beklentileri, altın fiyatlarını hareketlendirdi. Bugün sabah saatleri itibarıyla altının spot fiyatı 2,446 dolar seviyelerinde işlem görürken, gram altın 2,608 TL’den satılmakta. Çeyrek altın fiyatı 4,265 TL’ye yükseldi. Ayrıca, bir tam Cumhuriyet altınının fiyatı, asgari ücret seviyesine çıkarak 17,000 TL oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN