Altın, borsa, dolar için kaçılmaz son! İslam Memiş‘ten kritik uyarılar

Altın, borsa, dolar için kaçılmaz son! İslam Memiş‘ten kritik uyarılar

İsrail’in Yemen’e saldırıs küresel piyasalarda gerilimd yol açtı! EKONOMİST İslam Memiş’ten ise altın, dolar ve Euro için kritik uyarılar geldi

Ekonomist İslam Memiş, İsrail’in Yemen’e yönelik saldırısının dış piyasalarda yaşanan gerilimi tetiklediğini belirtti. Memiş, Orta Doğu’da artan gerilimin küresel piyasaları etkileyebileceğine dikkat çekerek, İsrail’in bölgesel savaş arzusunun 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğini ve bu durumun yeni fiyatlamalara neden olabileceğini ifade etti.

Geçen haftaki düzeltme hareketinin ardından ons altının bu hafta 2 bin 455 dolar seviyesini test edebileceğini belirten Memiş, ancak 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında kalmasını beklediğini vurguladı.

img-9621.jpeg

“DEĞER KAZANMASI KAÇINILMAZ”

İslam Memiş, yazısında, “Özellikle borsanın yükselişi ve TL’nin değer kazanması kaçınılmazdır” ifadelerini kullanarak ekonomiyi etkileyen küresel trendlere dikkat çekti.

İsrail’in Yemen’e saldırısının yarattığı gerilimin dış pazarlarda takip edileceğini belirten Memiş, İsrail’in bölgesel savaş arzusunun küresel piyasaları çalkalayabileceğini ve 3. Dünya Savaşı’nın çanlarının çalabileceğini dile getirdi.

img-9622.jpeg

ABD SEÇİMLERİ PİYASASI NASIL ETKİLEYECEK?

Ekonomik göstergeler üzerinde Joe Biden’ın alacağı kararların etkili olabileceğini belirten Memiş, ABD Başkanı’nın adaylıktan çekilmesinin küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olabileceğini vurguladı. Yurtdışında siyasi ve jeopolitik belirsizliklerin devam ettiğine işaret eden Memiş, kripto para piyasasında işlem yapanların dikkatli olması gerektiğini de hatırlattı.

İslam Memiş, her hafta takip edeceği aralıkları okuyucularıyla paylaşarak yeni hafta için olumlu beklentilerini dile getirdi. Borsa yatırımcılarının, altın ve gümüş almayı bekleyenlerin mutlu olacağı bir hafta öngördüğünü belirten Memiş, Bist100 endeksinin bu hafta 11 bin 500 puan seviyesini test etmesini beklediğini ifade etti. Döviz, altın ve gümüş için beklediği aralıkları detaylı bir şekilde paylaşan Memiş, yatırımcılarına rehberlik etmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN