88 Bin doları 415 milyon dolara çıkardı, sonra hepsini kaybetti! Şimdi yatırım danışmanına dava açtı

88 Bin doları 415 milyon dolara çıkardı, sonra hepsini kaybetti! Şimdi yatırım danışmanına dava açtı

Elinde bulunan 88.000 doları 415.000 dolara katlayınca büyük sevinç yaşadı. 14 milyar TL'lik serveti buhar olup uçunca yatırım firmasıyla papaz oldu. Tüm servetini kaybeden adam yatırım firması ve danışmanlara karşı dava açtı. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Elinde birikmiş parası bulunanlar yatırım için farklı alanları değerlendirmeyi tercih ediyor. Kimse güvenli liman olarak gördüğü altına yönelirken kimisi Dolar, kimisi de Euro'yu tercih ediyor. Ancak son yılların parlayan yıldızı kripto paralar olurken yatırım yapan sayısı da her geçen gün artıyor. Elinde 88 bin doları bulunan bir adam parasının önce 415.000 dolara katladığı ardından tüm parasını kaybetti. Yaşadığı olay karşısında tepkisiz kalmayan adam yatırım danışmanına dava açtı. İşte tüm detaylar…

TÜM SERVETİNİ KAYBETTİ

Tesla hisseleriyle yaptığı başarılı yatırımlarla 88 bin doları (yaklaşık 3 milyon lira) 415 milyon dolara (Yaklaşık 14 milyar lira) çıkaran ancak ardından tüm servetini kaybeden bir adam, yatırım firması ve danışmanlarına karşı dava açtı.

Tesla hissesi nasıl alınır, Tesla hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır? Tesla hisse senedine nasıl yatırım yapılır? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Christopher DeVocht, Kanada merkezli RBC Dominion Securities’in kendisine marj hesabı ve yüksek miktarda kredi sağladığını, ancak bu durumun sonunda ters teptiğini ve tüm yatırım portföyünü yok ettiğini iddia etti. DeVocht, servetinin büyük bölümünü Tesla hisseleri ve opsiyonları üzerinden elde etti.

DeVocht, daha sonra varlıklarını korumak için RBC'yi işe aldı. Bu süreçte, RBC tarafından atanan danışmanların riskleri en aza indirmek adına stratejiler önermesi gerektiğini belirtti. Buna, Grant Thornton LLP'den bir vergi danışmanı ve RBC'nin finansal planlama konusunda "koç" olarak hizmet veren bir çalışanı da dahildi.

SERVET 2021'DE ZİRVEYİ GÖRDÜ, 2022’DE YERE ÇAKILDI

DeVocht’un portföyü, 30 Kasım 2021’de 415 milyon dolar ile zirve yaptı. Ancak 2022'de Tesla ve genel hisse senedi piyasasının çökmesiyle birlikte hızla değer kaybetmeye başladı. Marj hesabından aldığı kredileri ödemek için Tesla hisselerinin büyük bir kısmını satmak zorunda kaldı ve bu da servetinin tamamen erimesine yol açtı.

Tesla Hisseleri Türkiye'den Nasıl Alınır? Tesla Analizi - Rankia: Finansal Topluluk

DeVocht, yaşadığı kayıplardan RBC ve Grant Thornton LLP'yi sorumlu tutarak, "Sanıkların yetersiz tavsiyeleri olmasaydı, servetinin önemli bir kısmını korur ve tüm net değerini kaybetmesine yol açmayacak bir finansal planlama yapardı," dedi.

DAVA VE KRİPTO PİYASALARIYLA BAĞLANTI

Bu davanın geleneksel hisse senetleriyle ilgili olmasına rağmen, bazı kripto piyasası takipçileri, bu tür olayların sadece kripto para dünyasıyla sınırlı olmadığını vurguladı. Örneğin, X (eski Twitter) kullanıcısı Kun, bu olayın benzer risklerin hisse senedi piyasalarında da yaşanabileceğini 21 bin takipçisiyle paylaştı.

Kripto para piyasalarında son durum - EKOTÜRK

RBC VE DANIŞMAN ŞİRKET DAVA EDİLDİ

DeVocht, mahkemeden maddi tazminat, dava masrafları ve faiz talep ediyor. Davada, RBC Wealth Management Financial Services ve Grant Thornton LLP de sanık olarak yer alıyor. Dava, Kanada'nın British Columbia Yüksek Mahkemesi'nde açıldı. Ancak, davalı taraflar henüz bu iddialara resmi bir yanıt vermiş değil.

Kripto yatırımcıları, bu olayın, yatırım danışmanlığı ve risk yönetiminin sadece kripto dünyası için değil, tüm finans piyasaları için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini göz önünde bulundurmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN