46 milyon 500 bin TL’lik sermaye de kurtaramadı! Denizlerin kralından konkordato hamlesi: Mahkeme 3 aylık süreci başlattı

46 milyon 500 bin TL’lik sermaye de kurtaramadı! Denizlerin kralından konkordato hamlesi: Mahkeme 3 aylık süreci başlattı

Finansal olarak dar boğaza giren denizlerin kralından konkordato hamlesi geldi. İzmir’de faaliyetlerini sürdüren şirket, mahkemeye başvururken, mahkeme 3 aylık süreci başlattı…

Torbalı'da bulunan Dromeas Yatçılık A.Ş, finansal zorluklar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 46 milyon 500 bin TL sermayeli şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süre zarfında, olası icra takibine karşı bir koruma sağlanmış oldu.

5 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORDU

5 yıl önce Deniz Mühendisi Efe Kuyumcu tarafından kurulan Dromeas Yatçılık A.Ş, İzmir’de 12 dönümden fazla alanda faaliyet göstermekteydi. Şirket, İngiltere'de de bir ofis bulunduruyor. Dromeas Yatçılık A.Ş, 6 ile 15 metrelik orta konsollu veya sert tavanlı tekneler üretmektedir. Ancak son dönemde finansal sıkıntılar yaşamıştı.

dromeas-yatcilik-iflas-1.jpg

KOMİSER HEYETİ ATANDI

Mahkeme, konkordato sürecinin denetlenmesi amacıyla 3 kişilik bir komiser heyeti atadı. Mali müşavir Gülden Kaman, hukukçu Sevgi Kanyılmaz ve Prof. Dr. Erhan Demireli, geçici konkordato komiserleri olarak görev yapacak.

Bu gelişmeler, Dromeas Yatçılık A.Ş'nin mali durumunu toparlaması ve faaliyetlerine devam edebilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN