4 büyük bankada kırmızı alarm: Kriz durumunda hepsi bitti, o bankaların iflas senaryolarına zayıf not!

4 büyük bankada kırmızı alarm: Kriz durumunda hepsi bitti, o bankaların iflas senaryolarına zayıf not!

Dünyaca ünlü bankalarda kırmızı alarm verildi. İflas eşiğine gelen o bankaların nasıl bir yol izleyeceğine yönelik hazırladıkları planlara geçer not verilmedi. O bankaların iflası yönelik planlarının zayıf olduğu belirtildi. İşte tüm detaylar…

ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase bankalarının olası iflasla nasıl başa çıkacağına yönelik hazırladığı planlara geçer not vermedi. Hazırlanan planlarda zayıflık olduğu belirtilirken bankalarda da kriz durumu tespit edildi.

PLANLAMALAR İNCELENDİ

Fed ve FDIC, dünyaca ünlü sekiz büyük bankanın mali sıkıntısı veya batışı durumunda izleyeceği stratejileri tek tek inceledi. Düzenli bir şekilde çözülmesine yönelik stratejilerin tanımlandığı çözüm planlamalarına ilişkin incelemeler tamamlanırken sonuçlarda kamuoyu ile paylaşıldı.

Bank of America'nın En Çok Alım-Satım Yaptığı Hisseler (3 Haziran) - Midas

Yapılan açıklamada doğrultusunda Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase'in planlamalarında zayıflık olduğu ifade edildi.

bank-of-new-york-mellon.jpg

Wells Fargo, Bank of New York Mellon, State Street ve Morgan Stanley tarafından sunulan planlamalarda ise herhangi bir zayıflık tespit edilmediği aktarıldı.

8 bankanın stratejileri ve kabiliyetlerinin sürekli geliştirilmesine yönelik alanların belirtildiği geri bildirim mektupları gönderilirken ifade edilen eksikliklerin 1 Temmuz 2025 tarihine kadar giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN