30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas bayrağını çekti! Onlarca projesi yarım kaldı. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas bayrağını çekti! Onlarca projesi yarım kaldı. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri etkilemiş durumda. Özellikle yaşanan tedarik sorunu ve ham madde fiyatlarındaki artış dev firmaları zor duruma sokarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber ise piyasaları şaşkına çevirdi. 30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas bayrağını çekti! Onlarca projesi yarım kaldı. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi. İşte iflas haberinin detayları...

Pandemi ile başlayan ekonomik daralma tüm ülkeleri etkisi altına aldı. Orta Doğu'da yaşanan İsrail-İran gerilimi küresel piyasaları tedirgin hale getirirken birçok dev firmadan iflas haberleri peş peşe gelmeye başladı. Gelen son dakika bilgisi ise herkesi şoke etti. 30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas bayrağını çekti! Onlarca projesi yarım kaldı. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

30 YILLIK GAYRİMENKUL ŞİRKETİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Hong Kong’ta 1994 yılından bu yana hizmet veren dev gayrimenkul şirketi Yuzhou Group ABD’de iflas başvurusu yaptı. Küresel çapta yaşanan iflasların ardı arkası kesilmiyor. 2019 yılında patlak veren koronavirüs pandemisiyle ortaya çıkan kapanma süreci adete irili ufaklı işletmelerin sonu oldu. Ülkemizde de çok sayıda iflas ve konkordato ilanlarının verildiği süreçte Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD’de de çok sayıda şirket iflas etti.

yeni-proje-2024-08-28t145258-710.jpg

ONLARCA PROJESİ YARIM KALDI! BİNLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLDİ

Gelinen süreçte ise yine Çin’de bir inşaat şirketi iflas etti. Basına yansıyan wsj.com’da yer alan habere göre Hong Konglu gayrimenkul şirketi Yuzhou Group iflas ettiğini açıkladı. Çin’de yaşanan ekonomik kriz ve daralmanın son kurbanı olarak nitelendirilen şirketin yetkilileri ABD’de iflas başvurusunda bulundu. Yuzhou, Perşembe günü offshore yeniden yapılandırması için ABD mahkemesinin onayını talep ederek 15. bölüme girdi. Geliştirici, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'ndeki bir dosyaya göre, tahvil sahipleri ve borç verenlerle yaklaşık 6,7 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmak için bir anlaşma yaptığını söyledi. Dosyada, bu borcun en az %83'ünün sahiplerinin anlaşmayı desteklediği belirtildi.

yeni-proje-2024-08-28t145307-607.jpg

Yuzhou Group (Yuzhou Properties) merkezi Çin’de bulunan bir gayrimenkul şirketiydi. 1994 yılında kurulan şirket, konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projeleri geliştirme konusunda uzmandır. Gayrimenkul devi Çin’in özellikle büyük şehirlerinde çok sayıda projeye imza atmıştı. 2009 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda (HKEX) halka arz edilen Yuzhou, bu sayede uluslararası alanda da tanınır hale gelmişti. Yuzhou Group'un projeleri genellikle yüksek kalite ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine inşa edilmişti. Şirketin portföyünde birçok büyük ölçekli proje bulunmakta ve bu projeler genellikle Çin'in doğu ve güney kıyı bölgelerinde yoğunlaşmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN