28 yıllık tekstil şirketinin hazin sonu! 50'den fazla ülkeye gönderiyordu… Bir dönem kapanıyor!

28 yıllık tekstil şirketinin hazin sonu! 50'den fazla ülkeye gönderiyordu… Bir dönem kapanıyor!

Ekonomik kriz şirketlerin kapısını çalmaya devam ediyor. Ünlü tekstilde ve 28 yıllık geçmişe sünger çekecek. Ekonomik kriz onu da derinden sarsıyor. İşte tüm detaylar…

Gaziantep'in ünlü tekstilde ve ekonomik krizle boğuşuyor. Birçok şirket iflasın eşiğine gelirken konkordato başvuruları da gecikmiyor. Gaziantep'teki faaliyet gösteren fabrikalardan da konkordato talebi gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin tanınmış halı üreticilerinden Arka Halı ve İplik Sanayi Anonim Şirketi konkordato süreci için başvuruda bulundu.

1996'NIN UNUTULMAZ FİRMASI

Gaziantep denildiğinde akla halı üretimi gelmektedir. 1996 yılında üretim için kolları sıvayan Arka Halı, 20.000 metrekarelik alanda yüksek kaliteli halı üretimi yapmaktadır. Son teknoloji ile donatılmış tesiste geniş üretim kapasitesi bulunurken şirket 50'den fazla ülkeye de ihraç yapıyordu. Kendi polipropilen iplik fabrikasına sahip olan firma rekabetçi fiyatları ile sektörde önde gelen markalar arasında yer alıyor.

Gaziantep merkezli ünlü bir te...

TEKSTİL DEVİ KONKORDATA BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 01 Şubat 2024 tarihli ara kararı ile Arka Halı'ya verilen 1 yıllık kesin mühlet süresi, 13 Nisan 2024'ten itibaren 6 ay uzatıldı. Konkordato projesinin değerlendirilmesi durumunda tasdik duruşmasının 12 Eylül 2024 tarihinde yapılacağı aktarıldı.

Sektörün önde gelen markaları arasında yer alan Arka Halı gibi pek çok farklı firmanın da benzer başvurularda bulunabileceği aktarıldı. Firmalar üretim ve ihracat potansiyelini korumaya devam ederken firmaların konkordato başvurularındaki sayının da her gün arttığı dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN