2008'den daha büyük ekonomik çöküş geliyor! Ünlü ekonomist tarih verdi: İlk o sektörü vuracak

2008'den daha büyük ekonomik çöküş geliyor! Ünlü ekonomist tarih verdi: İlk o sektörü vuracak

2008 yılından daha büyük ekonomik çöküş geliyor! Ünlü ekonomist tarih vererek uyardı: İlk o sektör darbe yiyecek...

Tanınmış ekonomist Harry Dent, küresel ekonominin 2008'deki krizden çok daha büyük bir çöküşle karşı karşıya kalacağını öngörüyor.

Fox News'e konuşan Dent, 1925-1929 yılları arasındaki Büyük Buhran'a giden süreçte ekonomide doğal bir balon oluştuğunu belirtti. Ancak mevcut durumda yapay bir balonla karşı karşıya olduğumuzu savundu. 71 yaşındaki ekonomist, yapay balonun Amerikan hükümeti tarafından oluşturulduğunu iddia ederek şunları söyledi:

Akşamdan kalmalığı çözmek için ne yaparsınız? Daha çok içersiniz. Onların yaptığı da bu. Ekonomiye sürekli ekstra para pompalamak aslında uzun vadede genel ekonomiyi iyileştirebilir. Fakat sonuçları ancak bu balon patladığında göreceğiz.

14 YILLIK BALON

Borsa Sert Düştü! BIST 100 İçin Önemli Seviyeler - Kriptokoin.com

Dent, 2009'da yayımlanan "The Great Depression Ahead" kitabıyla New York Times Çok Satanlar Listesi'ne girmişti. Bugün yayımlanan söyleşisinde ise şunları ifade etti:

Bu balon 14 yıldır devam ediyor. Çoğu balon 5 ila 6 yıl sürerken, bu sefer daha da uzadı. Dolayısıyla 2008-2009'da yaşadığımızdan daha büyük bir çöküş beklemek zorundasınız.

Dent, balonun merkezinde emlak sektörünün yer aldığını vurguladı ve ABD'deki birçok evin halihazırda değerinin iki katına çıktığını belirtti.

GLOBAL ETKİLER VE BORSALAR

Borsa İstanbul'dan iki yeni endeks

Harry S. Dent Sr.'ın oğlu olan ekonomist, Çin ve Japonya gibi ülkelerdeki bireylerin potansiyel bir piyasa çöküşüne karşı teminat olarak boş mülkler satın aldığını dile getirdi. Dent, "Tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok kişi, sadece spekülasyondan ötürü ikinci ve bazen de üçüncü evini satın almamıştı" dedi.

Amerikan borsasında da büyük düşüşler yaşanacağını savunan Dent, şöyle devam etti:

Bence S&P'nin zirveden yüzde 86, Nasdaq'ın da yüzde 92 düştüğünü göreceğiz. Nvidia gibi kahraman bir hisse senedi de, şirket ne kadar iyi ve harika olursa olsun yüzde 98 düşecek. Bu iş bitti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN