17 Bin TL'ye araba yaptı! Güneş enerjisiyle çalışıyor, 65 km gidiyor: "Normal araçtaki tüm özellikler var"

17 Bin TL'ye araba yaptı! Güneş enerjisiyle çalışıyor, 65 km gidiyor: "Normal araçtaki tüm özellikler var"

Antalya’da yaşayan 15 yaşındaki genç 17 Bin TL’ye araba yaptı. Yıllardır hayalini kurduğu aracı, kendi imkanlarıyla tamamlayan genç güneş enerjisiyle çalışan aracında normal araçtaki tüm özelliklerin olduğunu belirtti…

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Samet Girgin, 17 bin TL'ye mal ettiği, kendi enerjisini güneşten sağlayan ve 65 km menzil kapasitesine sahip elektrikli aracını başarıyla tamamladı.

KÜÇÜKLÜKTEN GELEN MERAK

Samet Girgin, Akseki'nin Cevizli Mahallesi'nde Kaya Özen Lisesi’nde 9. sınıf öğrencisiyken, okulunun kapanmasının ardından yeni eğitim öğretim yılında Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 10. sınıfa devam edeceğini belirtti. Kendi isteğiyle elektrik elektronik bölümünü seçtiğini ve çocukluğundan beri bu alana olan ilgisinin devam ettiğini söyledi. Küçük yaşlardan itibaren oyuncaklarını söküp iç mekanizmalarını anlamaya çalıştığını ifade eden Girgin, bu merakın kendisini proje üretmeye yönlendirdiğini belirtti.

antalyada-3.jpg

İLK PROJE: GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇ

Yaz tatilinde, kendi biriktirdiği parayla hurdalıktan ve ikinci el malzeme satan yerlerden topladığı parçalarla bir araç yapan Girgin, projeyi yaklaşık bir buçuk ayda tamamladı. Araç, 3 tekerlekli ve güneş paneli ile kendi enerjisini üretiyor. Girgin, aracının menzilinin 65 kilometre olduğunu ve şarjı bittiğinde güneşli havalarda 20-25 dakika bekleyerek ek 10 kilometre daha yol alabileceğini belirtti.

antalyada.jpg

Girgin, aracının 205 watt güneş paneli, 35 amper motor gücü ve 12 volt enerji kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Aracında, sağ ve sol sinyaller, iç lambası, farlar, düdük, sensör, alarm, geri ve ileri vites, kontak anahtarı, arka ve ön frenler, gösterge paneli ve telefon şarj yeri gibi tüm standart özelliklerin bulunduğunu vurguladı.

antalyada-2.jpg

GELECEĞE DAİR DE PROJELERİ VAR

Girgin, gelecekte insansız yangın söndürme aracı ve direksiyonsuz, dengeli bir scooter gibi projeleri olduğunu belirtti. Üniversitede mekatronik bölümünde eğitim almayı hedefleyen Girgin, şimdiden üniversiteye hazırlık çalışmalarına başladığını ve diğer projelerini bütçe imkanı oldukça gerçekleştireceğini açıkladı.

AİLE DESTEĞİ HER ZAMAN ARKASINDA

Samet Girgin’in babası Engin Girgin, oğlunun kendi kazandığı para ile projeyi hayata geçirdiğini ve büyük bir mücadele verdiğini belirtti. Oğlunun küçük yaşlarda tornavida kullanmaya başladığını ve bu süreçte aile olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden Engin Girgin, Samet'in hayallerinin büyük olduğunu ve ailesinin onun her zaman yanında olacağını söyledi.

antalyada-1.jpg

Bu başarı öyküsü, gençlerin azim ve yaratıcı düşünce ile büyük projeler gerçekleştirebileceğinin bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN