Zelenskiy, Zafer Planı’nı Avrupa’ya sunmaya hazırlanıyor

Zelenskiy, Zafer Planı’nı Avrupa’ya sunmaya hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaş sonrası yeniden yapılanma sürecini hızlandırmak amacıyla geliştirdiği Zafer Planı’nı bu hafta Avrupa Birliği’ne tanıtacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik hazırlanan Zafer Planı’nı bu hafta Kiev ile müttefik olan Avrupa ülkelerine sunacaklarını duyurdu. Zelenskiy, planın, savaş sonrası yeniden yapılanma sürecinin temel taşlarını oluşturacağını ve Avrupa ile işbirliğini güçlendireceğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Kiev'in hazırladığı Zafer Planı'nı bu hafta içerisinde tüm Avrupalı müttefiklere sunacaklarını bildirdi.

Zelenskiy, X hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinde devam eden savaşla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

thumbs-b-c-dcfb7daeaaf6bcd30f4696069336cfb7.jpg

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için bir Zafer Planı hazırladıklarını kaydeden Zelenskiy, "Rusya'yı, savaşı adil bir şekilde bitirmeye zorlama stratejimizi (Zafer Planı) tüm Avrupalı ortaklarımıza bu hafta sunacağız." ifadesini kullandı.

"MAKSİMUM DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Zelenskiy, daha sonra söz konusu planı Ukrayna halkına da tanıtacaklarını belirterek, "Zafer Planı, ortaklarımızdan aldığımız ilk yanıtla birlikte elbette kamuoyuna açıklanacak. Bizim, Ukrayna'da hepimizin, gerçekten maksimum desteğe ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN