Göçmenler Trump korkusuyla ABD sınırına yürüyor: Hedefleri seçime kadar sınırı aşmak

Göçmenler Trump korkusuyla ABD sınırına yürüyor: Hedefleri seçime kadar sınırı aşmak

Yüzlerce göçmen Meksika’nın güneyinden yola çıkarak ABD sınırına ulaşmaya çalışıyor. Göçmenler, kasım ayında yapılacak seçimlerden önce sınıra varmayı umut ediyor. Çünkü aday Donald Trump'ın kazanması halinde, sınırı sığınmacılara kapatma vaadini yerine getireceğinden endişe ediyorlar.

ABD’ye ulaşmak isteyen yüzlerce göçmen, pazar günü Meksika'nın güney sınırından yaya olarak yola çıktı. Farklı ülkelerden gelen bu göçmenler, kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde sınıra ulaşmayı umuyor. Göçmenlerin korkusu, Donald Trump’ın seçimi kazanması durumunda sınırı sığınmacılara kapatma vaadini yerine getirmesi.

Yüzlerce göçmen ABD sınırına yürüyor

SINIRI GEÇME İZİNLERİNİN ENGELLENMESİ RİSKİ VAR

VOA Türkçe'de yer alan habere göre; El Salvadorlu göçmen Miguel Salazar, yeni bir Trump yönetiminin göçmenler için tehlike oluşturabileceğini belirtiyor. Salazar, "Sınırı geçme izinlerinin engellenmesi riskiyle karşı karşıyayız" diyerek endişelerini dile getirdi. Salazar, özellikle CBP One adlı uygulama üzerinden göçmenlere verilen randevuların durdurulabileceğinden korkuyor. CBP One uygulaması, sığınmacıların ABD'ye yasal yollardan girmek için kullandıkları önemli bir platform olarak biliniyor.

MEKSİKA'DAN KUZEYE ZORLU YOLCULUK

Göçmen grubu, pazar günü Meksika'nın güneyinde yer alan Ciudad Hidalgo şehrinden yola çıktı. Bazı göçmenler, daha kuzeydeki şehirlere gitmek için haftalardır Ciudad Hidalgo'da izin beklediklerini ifade etti. Yolculuk, hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlu bir süreç olarak nitelendiriliyor.

Son yıllarda Meksika’dan ABD’ye geçmeye çalışan göçmenler, çetelerin saldırısına uğrama ya da Meksikalı göçmenlik yetkilileri tarafından durdurulma riskini azaltmak için büyük gruplar halinde hareket ediyor. Ancak, göçmen grupları uzun mesafeler yürümekten yoruldukları için Meksika'nın güneyinde dağılma eğilimi gösteriyor.

ABD-MEKSİKA SINIRINDAKİ DURUM

ABD-Meksika sınırında uygulanan kota sistemi ve diğer göçmenlik politikaları, sınırda tutuklamaların Joe Biden başkanlığında en düşük seviyeye inmesine neden oldu. Meksika, göçmenlerin ABD sınırına otobüs ve trenlerle ulaşmasını zorlaştıran önlemler aldı.

Meksika'ya vizesiz giren göçmenler, nadiren seyahat izni alabiliyor. Binlerce göçmen, Meksika'nın merkezinde ve kuzeyinde bulunan kontrol noktalarında göçmenlik bürosu memurları tarafından gözaltına alınarak, ülkenin güneyindeki kasabalara geri gönderiliyor. Bu durum, göçmenlerin ABD'ye ulaşma çabalarını daha da zorlaştırıyor.

TRUMP KAZANIRSA SINIR POLİTİLERİ SIKILAŞABİLİR

Göçmenler, ABD’deki siyasi belirsizlikten etkilenerek seçim sonuçlarına göre stratejilerini belirlemek zorunda kalıyor. Donald Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde, sınır politikalarının daha da sıkılaştırılacağı endişesi göçmenler arasında yaygın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN