Yunanistan'da Strep-A alarmı: 2 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan'da Strep-A alarmı: 2 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki İlia bölgesinde halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle 3 vakadan ikisinin ölümle sonuçlandı. Bölgenin sağlık gözetimi altına alındığı duyuruldu.

Yunanistan’ın batısında yer alan İlia bölgesinde, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin yol açtığı enfeksiyon nedeniyle sağlık alarmı verildi.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, 3 vakanın görüldüğü İlia'da 2 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, vakaların birbirleriyle doğrudan bağlantısı olmadığını, ancak hepsinin Streptokok bakterisi taşıdığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından, bölge sağlık gözetimi altına alındı.

Son bir yılda Strep-A bakterisi enfeksiyonu nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetmiş, uzmanlar, artış nedeniyle alarm durumuna geçmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN