Yetkililer o konuda uyardı! Köpek lityum-iyon pilleri ısırınca bir anda...

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir köpek Lityum-iyon pilini kemirdiği için bir evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın Tulsa İtfaiyesi sayesinde söndürülürken yetkililer bu pillerin hasar alması durumunda büyük yangınlar çıkacağı konusunda uyarıda bulundu.

SELMAN CÖMERT

Lityum-iyon pili kemiren bir köpek ABD'nin Oklahoma eyaletindeki bir evde büyük bir yangına neden oldu. Alevlerin yükselmeye başladığı anın videosu, bu pillerin potansiyel tehlikelerini göstermek amacıyla itfaiye teşkilatı tarafından yayınlandı.

Tulsa İtfaiyesi'nin sosyal medya sayfasında yayınlanan görüntülerde, oturma odasında yere serilmiş minderin üzerinde oyuncak kemiren bir köpek görülüyor. Köpeğin lityum pili ısırması ve kıvılcımlar çıkmaya başlamasıyla birlikte kanepedeki diğer bir köpek ve yerdeki kedi kaçmaya başlıyor.

Köpeğin geri çekilmesinden kısa bir süre sonra minderler yanmaya başlıyor.

HAYVANLAR YARA ALMADAN KURTULDU

İtfaiye, evin Mayıs ayında çıkan yangında önemli ölçüde hasar gördüğünü, ancak iki köpek ve kedinin bir evcil hayvan kapısından kaçtığını söyledi.

İtfaiye Sözcüsü Andy Little, köpeğin çiğnediği pilin cep telefonlarını şarj etmek için tasarlandığını söyledi. Lityum-iyon pillerin "küçük bir alanda önemli miktarda enerji" depolayabildiğini ancak bu enerjinin "kontrolsüz bir şekilde serbest bırakıldığında ısı açığa çıkarabildiğini, yanıcı ve zehirli gazlar üretebildiğini ve hatta patlamalara yol açabildiğini" söyledi. İtfaiye Sözcüsü, pillerin hasar gördüklerinde, aşırı şarj edildiklerinde ya da aşırı ısıya maruz kaldıklarında tehlikeli hale gelebileceğini söyledi.

Evcil hayvanların çıkan yangından yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN