Ukrayna lideri Zelenskiy’den ‘isyan’ açıklaması: Kremlin’deki adam çok korkuyor

Ukrayna lideri Zelenskiy’den ‘isyan’ açıklaması: Kremlin’deki adam çok korkuyor

Wagner patronu Prigojin’in Moskova’ya yönelik isyanına ilişkin konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya’nın hiçbir şeyi kontrol etmediğinin görüldüğünü, yaşananların tam anlamıyla bir kaos olduğunu kaydederek Putin’in çok korktuğunu belirtti.

Tüm dünyanın şaşkınlıkla izlediği Wagner’in Rus yetkililere karşı ayaklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, “Bugün dünya Rusya'nın hiçbir şeyi kontrol etmediğini gördü. Hiçbir şeyi. Tam bir kaos. Herhangi bir öngörülebilirlik yok” dedi.

Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’nın lideri, “Bunlar tamamen silahlarla dolu Rus topraklarında yaşanıyor. Dünya korkmamalı. Bizi neyin koruduğunu biliyoruz. Sadece birliğimiz. Ukrayna, Avrupa'yı herhangi bir Rus gücünden kesinlikle koruyabilecektir ve onlara kimin komuta ettiği önemli değildir. Biz koruyacağız” ifadelerini kullandı.

‘KÖTÜLÜĞÜ YAYAN KENDİSİ’

Konuşmasının bir bölümünü Rusça yapan Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alarak “Rusça söyleyeceğim. Kremlin'deki adam belli ki çok korkuyor ve muhtemelen bir yerlerde saklanıyor, kendini göstermiyor. Artık Moskova'da olmadığından eminim. Bir yerleri arıyor ve bir şeyler soruyor. Neden korktuğunu biliyor çünkü bu tehdidi kendisi yarattı. Tüm kötülükler, tüm kayıplar, tüm nefret, bunları yayan kendisi” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rus güçlerinin Ukrayna topraklarındaki varlığının Rusya’ya yıkım getireceğini belirterek, “Askerleriniz Ukrayna topraklarında ne kadar uzun süre kalırsa, Rusya'ya o kadar fazla yıkım getireceklerdir. Bu kişi Kremlin'de ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar çok felaket yaşanacaktır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN