Türkiye meğer euro bazında Avrupa'nın en ucuz ülkesiymiş! Keşke maaşlar da euro olarak ödense...

Türkiye meğer euro bazında Avrupa'nın en ucuz ülkesiymiş! Keşke maaşlar da euro olarak ödense...

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre, Türkiye, Avrupa'da hane halkı nihai tüketim harcamalarında euro bazında en düşük fiyat seviyesine sahip ülke. İşte detaylar...

Fiyat endeksleri Avrupa'daki mal ve hizmetlerin maliyetlerini karşılaştırmayı mümkün kılıyor. Bu endeksler, bir ülkenin belirli ürün ve hizmetlerinin diğer ülkelere kıyasla ne kadar pahalı veya ucuz olduğunu gösteriyor.

Endeksler ülkelerin mal ve hizmet fiyatlarını ölçerek, Avrupa veya diğer ülke gruplarına kıyasla bir ülkenin fiyat seviyesini ortaya koyuyor.

EN YÜKSEK DANİMARKA, EN DÜŞÜK TÜRKİYE

Euronews'te yer alan habere göre, Danimarka, AB ortalamasının yüzde 143 ile en yüksek fiyat seviyesine sahip. Sonra İrlanda (yüzde 142) ve Lüksemburg (yüzde 135) geliyor.

Euro bazlı düşünüldüğünde Türkiye yüzde 42 ile en düşük fiyat seviyesine sahip ülke.

AYNI SEPET EURO BAZINDA TÜRKİYE'DE EN UCUZA DOLUYOR

Avrupa'da aynı mal ve hizmetlerden oluşan belirli bir sepetin maliyetine bakıldığında Danimarka'da bu sepet için 143 euro, Lüksemburg'da 135 euro, Türkiye'de ise 42 euro (yaklaşık 1500 TL) ödenmesi gerekiyor.

Bununla beraber Lüksemburg'da asgari ücret 2 bin 570 euro (yaklaşık 92 bin TL), Türkiye'de ise 17 bin 2 TL (475 euro).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN