Trump'ın danışmanından Biden'a çağrı: Amerikan ordusunu rehineler için Gazze'ye gönderin

Trump'ın danışmanından Biden'a çağrı: Amerikan ordusunu rehineler için Gazze'ye gönderin

Donald Trump'ın üst düzey dış politika danışmanı Robert O'Brien, Başkan Joe Biden'a Gazze'deki rehinelerin kurtarılması için İsrail'e FBI ve Amerikan özel kuvvetlerini göndermesi çağrısında bulundu. O'Brien, ABD vatandaşlarının kurtarılması için ise Amerikan ordusunun Gazze'ye gönderilmesini önerdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibi, Gazze'deki rehinelerin kurtarılması için önemli planlar ortaya koydu. İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, Trump'ın üst düzey dış politika danışmanlarından Robert O'Brien, İsrail'e rehine kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak üzere FBI ve Amerikan özel operatörlerinin gönderilmesi çağrısında bulundu.

'AMERİKALILARI KURTARMAK İÇİN BİRİNCİ KADEME ÖZEL OPERATÖRLER GÖNDERİLSİN'

O'Brien, özellikle Amerikalı rehineleri kurtarmak için Amerikan ordusunun Gazze'ye gönderilmesi gerektiğini vurguladı. Bu çağrısını, İsrailli rehinelerin kurtarılması için de genişleten O'Brien, “Hersh Goldberg-Polin ve diğer masum İsraillilerin öldürülmesini unutmak çok zor. İlk gün, Amerikalıları kurtarmak için Birinci Kademe özel operatörlerimizin Gazze'ye gönderilmesi çağrısında bulundum” şeklinde konuştu.

O'Brien, ABD Başkanı Joe Biden'a seslenerek, hayatta kalan rehinelere yardım edilmesi ve Hamas'a “kaçabilirsiniz ama saklanamazsınız” mesajı verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu taleplerini ilk olarak 7 Ekim'den bir gün sonra Semafor'a verdiği bir mülakatta dile getiren O'Brien, ABD'nin savaşa girmesini değil, terör örgütleri tarafından rehin alınan Amerikalıları kurtarmak için hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN