Trump'ı kulağından vuran kişinin cesedi yakıldı

Trump'ı kulağından vuran kişinin cesedi yakıldı

ABD Kongre Üyesi Clay Higgins, FBI'ın eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un cesedini birkaç gün içinde ailesine teslim ederek yaktırmasını "görülmemiş" bir olay olarak nitelendirdi. FBI ise bu sürecin rutin prosedürün bir parçası olduğunu ve hiçbir şeyin aceleye getirilmediğini açıkladı.

ABD Kongre Üyesi Clay Higgins, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Higgins, yaptığı araştırma sırasında, suikast girişiminde bulunan zanlı Thomas Matthew Crooks'un cesedinin ailesine teslim edildikten sonra hızla yakıldığını öğrendiğini belirtti. Bu durumun, soruşturmanın ilerleyişine ciddi bir engel oluşturduğunu vurgulayan Higgins, FBI'ın olay yerindeki kanıtları ortadan kaldırmak için olağandışı adımlar attığını iddia etti.

13 TEMMUZ GÖREV GÜCÜ'NÜN BULGULARI

Higgins, Trump'a düzenlenen suikast girişimi sırasındaki güvenlik zafiyetlerini araştırmak üzere kurulan "13 Temmuz Görev Gücü" komitesine sunduğu raporda, Crooks'un cesedinin, olaydan sadece 10 gün sonra yakıldığını öğrendiğini kaydetti. "FBI'ın, olay mahallindeki biyolojik kanıtları ortadan kaldırması, daha önce benzeri görülmemiş bir olaydır," diyen Higgins, FBI'ın bu eylemini, kongre tarafından yürütülen soruşturmayı engellemeye yönelik bir adım olarak nitelendirdi.

'SORUŞTURMANIN İLERLEMESİ ENGELLENDİ'

Higgins, Crooks'un cesedinin hızla yakılmasının, soruşturmanın ilerlemesini engelleyen bir adım olduğunu vurguladı. Otopsi sonuçlarının doğruluğunu teyit etmek istediğini belirten Higgins, "Evet, raporları ve resimleri göreceğiz, ancak bu raporların ve resimlerin ceset üzerinde yaptığım kendi incelememe göre doğru olduğunu hiçbir zaman kesin olarak söyleyemeyeceğim" dedi.

CROOKS’UN KONUMU VE SWAT EYLEMİ

Raporda yer alan bir diğer önemli bulgu ise, Crooks'un kendisini suikast girişimi sırasında "mükemmel" bir şekilde konumlandırdığıydı. Higgins'in incelemelerine göre, Crooks, yerden veya ABD Gizli Servisi'nin keskin nişancı ekiplerinden gelebilecek karşı ateş tehdidini en aza indirmek için bir çatıya konuşlanmıştı. Higgins ayrıca, bir SWAT ajanının yaklaşık 90 metre uzaklıktan ateş açarak Crooks'un silahındaki tampon tüpüne zarar verdiğini ve 10. ve son kurşunun Crooks'un ağzının solundan girip sağ kulağından çıktığını tespit ettiğini belirtti.

FBI İDDİALARI REDDETTİ

FBI Pittsburgh Ofisi, Higgins'in iddialarına yanıt olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "FBI'ın, Pensilvanya'da Butler bölgesinde meydana gelen suikast girişiminin araştırılmasına yönelik kongre çabalarına müdahale ettiği yönündeki iddialar yanlış ve asılsızdır," ifadesine yer verildi. Olay yerinin ve kanıtların ele alınmasında normal prosedürlerin izlendiği belirtilen açıklamada, soruşturmanın aceleye getirilmediği ve Crooks'un cesedinin ailesine teslim edilmesinin de rutin prosedürün bir parçası olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN