Trump'a suikast girişiminde ön rapor açıklandı: Güvenlik zafiyetleri detayı

Trump'a suikast girişiminde ön rapor açıklandı: Güvenlik zafiyetleri detayı

ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili 5 maddelik ön bulgu raporu yayımlandı. Raporda, olası güvenlik zafiyetlerine dikkat çekildi.

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump'a yönelik 13 Temmuz'daki suikast girişimiyle ilgili detaylı bir ön bulgu raporu yayımlandı. ABD'li Senatör Ron Johnson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekibiyle birlikte olay günü yaşanan güvenlik hatalarını araştırarak elde ettikleri 5 maddelik raporu kamuoyuyla paylaştı.

GİZLİ SERVİS TOPLANTIYA KATILMADI

Raporda, Gizli Servis'in 13 Temmuz 2024'te sabah saat 09.00'da yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılar için düzenlenen güvenlik toplantısına katılmadığı belirtildi. Toplantının amacı ekiplerin güvenlik sorumluluklarını belirlemekti, ancak Gizli Servis'in neden katılmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

İLETİŞİM SORUNLARI

Olay günü yerel kolluk kuvvetleri ve Gizli Servis arasında iletişim uyumunun sağlanamadığı ve ekiplerin ayrı kanallar üzerinden iletişim kurdukları tespit edildi. Bu durum, suikast girişimi sırasında koordinasyon eksikliğine yol açtı.

CROOKS HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞIMI

Raporda, suikast zanlısı Thomas Matthew Crooks hakkında yerel kuvvetler tarafından merkez komutaya bilgi aktarıldığı ve bu bilginin Gizli Servis tarafından da bilindiği ifade edildi. Yerel keskin nişancı ekibi, Crooks'u elinde silah olmadan fark etmiş ve hareketlerini şüpheli bulmuştu. Crooks daha sonra elinde telemetre cihazı ile görülmüş ve bu bilgi Gizli Servis ile paylaşılmıştı.

GİZLİ SERVİS VE CROOKS'UN FOTOĞRAFLARI

Olayın ardından Gizli Servis'in yerel birliklerle birlikte Crooks'un bulunduğu binanın çatısında görüldüğü ve saldırganın fotoğraflarının yüz tanıma için Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosuna (ATF) gönderildiği belirtildi. Ancak, Gizli Servis'in ne zaman ve nasıl çatıya çıktığı ve neden ATF'nin yüz tanıma işlemi için görevlendirildiği belirsizliğini koruyor.

KESKİN NİŞANCI PLANI

Raporda, Gizli Servis'in ilk başta mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamadığına dair yerel birliklerden gelen bilgiler yer aldı. Bu durum, olay günü güvenlik planlamasında ciddi bir eksiklik olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN