Trump'a ateş açan zanlı öncesinde polisle karşılaşmış

Trump'a ateş açan zanlı öncesinde polisle karşılaşmış

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Olay yerinde öldürülen şüpheli Thomas Matthew Crooks'un, ateş açmadan önce çatıda polisle karşılaştığı belirlendi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık adaylığı için yarıştığı dönemde Pensilvanya'da gerçekleştirdiği miting sırasında bir suikast girişimiyle karşı karşıya kaldı. Trump'ın destekçilerine hitap ettiği anlarda, yakınlarda bulunan bir binanın çatısından ateş açıldı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda bir kişi hayatını kaybetti ve iki kişi yaralandı.

MİTİNGE KATILANLAR POLİSİ UYARMIŞ

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan ve ismini vermek istemeyen iki polis memuru, mitinge katılanların çatıda bir kişiyi fark ederek yerel polisi uyardıklarını belirtti. İki polis, çatıda şüpheli ile karşılaşan bir polis yetkilisinin, şüphelinin hızla Trump'a doğru ateş ettiğini ve hemen ardından keskin nişancılar tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

FBI: SUİKAST GİRİŞİMİ

ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir noktadan kürsüye doğru birçok kez ateş ettiğini ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu olayı resmi olarak bir suikast girişimi olarak tanımladı. FBI'ın yaptığı incelemeler sonucunda, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu ve olay yerinde öldürüldüğü bilgisi verildi.

Mitinge katılan tanıklar, olay anında büyük bir panik yaşandığını ve güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesinin olası daha büyük bir faciayı önlediğini belirtti. Miting alanında bulunan birçok kişi, çatıdaki hareketliliği fark ederek polise haber verdiklerini söyledi. Görgü tanıkları, saldırının gerçekleştiği anda güvenlik güçlerinin olağanüstü bir hızla duruma müdahale ettiğini ve Trump'ı güvenli bir şekilde alandan uzaklaştırdıklarını ifade etti.

TRUMP'IN SAĞLIK DURUMU

Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildiği bildirildi. Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, destekçilerine ve güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Beni yalnız bırakmayan ve dualarını eksik etmeyen herkese minnettarım. Bu saldırı, bizi yolumuzdan döndüremeyecek" dedi.

Mitinge katılan destekçileri, saldırının ardından Trump'a olan desteklerini artırarak sürdürdüklerini ve bu tür saldırıların onları yıldırmayacağını belirtti. Trump'ın, seçim kampanyasına ara vermeden devam edeceği ve planlanan diğer mitinglerde de geniş güvenlik önlemleri alınacağı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN