Tel Aviv'de İsrail protestosu

Tel Aviv'de İsrail protestosu

Gazze'deki operasyonlar sırasında üç rehineyi 'yanlışlıkla' öldürdüğünü ileri İsrail ordusuna tepkiler büyüyor. Cuma akşamı üç rehinenin ordu tarafından öldürüldüğü haberinin yayılmasının ardından yüzlerce İsrailli Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığının önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu.

İsrail ordusunun (IDF) Gazze'de rehin tutulan üç kişiyi "yanlışlıkla" öldürdüğü haberinin ardından dün gece Tel Aviv'de yüzlerce kişi sokaklara döküldü.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Tel Aviv'deki bir askeri üsse yürüyen protestocular pankartlar ve mumlar taşıdılar. Ayrıca İsrail hükümetine, Hamas tarafından esir alınan rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma yapması çağrısında bulundular.

Yotam Haim, Samer Talalka ve Alon Shamriz, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde devam eden kara saldırısı sırasında yanlışlıkla "tehdit" olarak tanımlandıkları için askerler tarafından vuruldu.

İsrail ordusu, olanlardan “derin pişmanlık duyduğunu" ifade etti ve soruşturma başlatacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN