Tarihi Rouen Katedrali'nde yangın: Fransa tüm kamu kaynaklarını seferber etti

Fransa’daki tarihi Rouen Katedrali'nin kulesinde yangın çıktı. Olay yerine derhal 63 itfaiye eri ve 33 itfaiye aracı gönderilirken, tüm kamu kaynakları yangına müdahale için seferber edildi.

Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Rouen kentinde, restorasyonda olan 200 yıllık Rouen Katedrali'nin kulesinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Belediye Başkanı Nicolas Mayer-Rossignol, tüm kamu kaynaklarının yangına müdahale etmek için seferber edildiğini açıkladı.

Normandiya ve Seine-Maritime Valiliğinin X hesabından yapılan açıklamada ise, katedralin boşaltıldığı ve kurtarma ekiplerinin olay yerine intikal ettiği aktarıldı. Valilik, katedralin etrafında güvenlik çemberi oluşturulduğunu belirterek vatandaşlardan bölgeden uzak durmalarını istedi.

Katedralde çıkan yangına ait sosyal medyada yayılan görüntülerde, tarihi yapının restorasyonu süren kulesinden yoğun siyah dumanların yükseldiği görüldü.

33 İTFAİYE ARACIYLA MÜDAHALE

Fransız basını, olay yerinde 63 itfaiye erinin 33 itfaiye aracıyla müdahalede bulunduğunu aktardı.

Yapımı 11. yüzyılda Orta Çağ döneminde başlayan Rouen Katedrali'nin inşası Rönesans Dönemi'nde 16. yüzyılda tamamlandı. Rouen Katedrali, kentin en önemli tarihi yapıları arasında yer alıyor. Rouen Katedrali'nde 2016'den bu yana restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN