Sudan'da sel felaketleri, büyük bir yıkıma yol açtı: 32 kişi hayatını kaybetti ve 107 kişi yaralandı

Sudan'da sel felaketleri, büyük bir yıkıma yol açtı: 32 kişi hayatını kaybetti ve 107 kişi yaralandı

Sudan'da sağanak yağışlar ve sel felaketleri sonucu 32 kişinin yaşamını yitirdiği, 107 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Yetkililer, selin büyük hasara yol açtığını ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Sudan'da etkili olan yoğun sağanak yağışlar ve meydana gelen sel felaketleri, büyük bir yıkıma yol açtı. Son verilere göre, 32 kişi hayatını kaybetti ve 107 kişi yaralandı.

Sudan Sağlık Bakanlığı, haziran ayından bu yana ülkenin 7 eyaletinde sağanak yağışların devam ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Acil Durum Dairesi Müdürü Muhammed Mahmud, "Ülkenin 18 eyaletinin 7'si bu sonbaharda yağmur ve selden etkilendi." dedi.

SEL FELAKETLERİ HER YIL CAN VE MAL KAYBINA YOL AÇIYOR

Haziran ayından bu yana ülkedeki sellerden ve yağmurlardan dolayı 32 kişinin hayatını kaybettiğini ve 107 kişinin yaralandığını ifade eden Mahmud, 5 bin 575 evin de kısmen ve tamamen hasar gördüğü bilgisini paylaştı.

Sudan'da temmuz ile ekim ayları arasında etkili olan yağmur döneminde yaşanan sel ve taşkınlar sonucu, her yıl 100'den fazla kişi hayatını kaybediyor, on binlerce ev, iş yeri ve tarım arazisi zarar görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN