Sosyal medya platformu X kapatılabilir! AB'den Elon Musk'a sert uyarı: Derhal önlem alınmazsa...

Sosyal medya platformu X kapatılabilir! AB'den Elon Musk'a sert uyarı: Derhal önlem alınmazsa...

Bu kez uyarı eski adıyla Twitter olan X’e! Sosyal medya platformu X kapatılabilir! Avrupa Birliği'nden Elon Musk'a sert uyarı! X kapanacak mı? Twitter kapanıyor mu? Derhal önlem alınmazsa...

Son günlerde dünya gündeminde yer alan ve birçok ülkede çeşitli uygulamalara getirilen erişim engelleri günde olmaya devam ediyor. Bu kez uyarı X’e geldi. Avrupa Birliği Komisyonu Elon Musk’a mektup yazdı.

Avrupa Komisyonu, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ı, Dijital Hizmetler Yasası'na uygun olmayan paylaşımlara karşı ciddi şekilde uyardı. Özellikle beklenen Donald Trump röportajı öncesinde Musk'a yapılan bu uyarı, platformun Avrupa'daki geleceğini riske atabilecek bir önem taşıyor.

ELON MUSK’A DİJİTAL HİZMETLER YASASI UYARISI

Elon Musk strips headlines Twitter/X links because he didn't like how they looked - TechUzun zamandır dijital platformlardaki içerik denetimleriyle ilgili çalışmalar yürüten Avrupa Birliği Komisyonu, ünlü iş insanı Elon Musk’a odaklandı. Platformun kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde, dijital hizmetlerin düzenlenmesi ve kullanıcıların korunması açısından önemli adımlar atılmasını talep eden AB Komisyonu, özellikle Donald Trump ile yapılacak röportajın yayınlanması öncesi Musk’a önemli bir uyarı mektubu gönderdi.

Réseaux sociaux : pourquoi Elon Musk agace-t-il autant Thierry Breton ? - Challenges

Bu mektupta, platformun 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu vurgulanarak, Dijital Hizmetler Yasası'na uyma zorunluluğuna dikkat çekildi. AB Komisyonu üyesi Thierry Breton tarafından kaleme alınan mektupta, Musk’ın kontrolsüz içerik yayılımını önleme sorumluluğu olduğu belirtilerek, gereken önlemlerin bir an önce alınması istendi.

Mektubun ilgili bölümü ise şöyle:

“Size, Birleşik Krallık’taki son olaylar ve platformunuz X’te bir ABD başkan adayı ile aranızda gerçekleşecek ve AB’deki kullanıcıların da erişimine açık olacak canlı sohbetin yayınlanmasıyla ilgili olarak yazıyorum… Dünya genelindeki büyük siyasi veya toplumsal olaylarla bağlantılı olarak şiddeti, nefreti ve ırkçılığı kışkırtabilecek içeriklerin yayılmasıyla ilişkili AB’deki potansiyel riskleri izliyoruz. Bu tür içeriklere seçim bağlamındaki tartışmalar ve röportajlar da dahildir… Bu nedenle sistemlerinizin etkinliğini derhal sağlamanızı ve alınan önlemleri ekibime bildirmenizi rica ediyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN